Dünya

İsrail İran ve Lübnan'dan ne istiyor?

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın başkenti Tahran ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti.

Abone Ol

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın ülkenin kuzeyinde bir İsrail istihbarat üssünü ziyaret ettiği belirtildi.

Gallant, ziyaret sırasında İran ve Hizbullah ile yaşanan gerginliğe değinerek, "İsrail vatandaşlarının karşı karşıya olduğu gerilimlerin ve üzerlerindeki yükün farkındayım. Beyrut, Tahran ve diğer bölgelerde yaşananları yakından takip ediyoruz." dedi.

Bakan, İsrail'in karşı karşıya olduğu tehditleri bertaraf etmek ve gerekli saldırı hazırlıklarını yapmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Haaretz gazetesinin haberine göre, Gallant bu toplantıda, Hizbullah'ın Lübnan'daki Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesini sağlamayı hedeflediklerini de belirtti.

Öte yandan, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, bu saldırının arkasında İsrail'in olduğunu iddia etmiş, Tahran yönetimi de bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.