Dünya

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Zennabe ilçesinde düzenlediği baskında iki Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail askerlerinin, omuzdan ateşlenen füzelerle evi vurduğu kaydedildi.

Abone Ol

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Zennabe ilçesine yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Baskın sırasında İsrail güçleri, bir evin etrafını kuşatarak içeridekilere teslim olmalarını bildirdi. Sonrasında, omuzdan ateşlenen füzelerle ev hedef alındı. Olay yerinde çatışma çıktığı ve bir helikopterin de bölge üzerinde uçtuğu bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA, saldırıda iki Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail askerleri, ölen kişilerin cenazelerini de alıkoydu. Ayrıca, İsrail ordusunun Cenin kenti yakınlarındaki Kerf Dan beldesinde düzenlediği baskında açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki bir Filistinli kız çocuğunun yaşamını yitirdiği bildirildi.

Son veriler, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 685'e ulaştığını gösteriyor. İsrail, 28 Ağustos'ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına yönelik "Yaz Kampları" adını verdiği yoğun ve kapsamlı saldırıları başlatmıştı.