Dünya

İsrail güçleri Batı Şeria'da son bir haftada 5 Filistinliyi öldürdü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, son bir hafta içinde Batı Şeria'da, İsrail güçleri ve İsrailli yerleşimciler tarafından 5 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

Abone Ol

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haq, "Son raporlar, Batı Şeria'da Filistinlilerin öldürülmesinin ve yerlerinden edilmelerinin sürdüğünü gösteriyor." dedi.

Haq, 6-12 Ağustos tarihleri arasında Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da İsrail güçleri ve İsrailli yerleşimciler tarafından 5 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti. Aynı dönemde 11'i çocuk olmak üzere 54 Filistinlinin yaralandığını da ekledi.

Ayrıca, Haq, İsrailli yerleşimcilerin bu süre zarfında Filistinlilere yönelik 25'ten fazla saldırı gerçekleştirerek yaralanmalara ve mülki zararlara yol açtığını ifade etti.

İsrail Gazze'de Tahliyelere Devam Ediyor

Haq, İsrail'in Gazze'deki tahliye emirlerine devam ettiğini ve dün iki yerleşim yerinin daha tahliye listesine eklendiğini bildirdi.

İsrail ordusunun, Han Yunus'un doğusundaki iki bölgede yaşayan insanlara "derhal güvenli bölgelere taşınmaları" yönünde yeni tahliye emirleri verdiğini belirten Haq, bu bölgede 5 bin 200'den fazla kişinin yaşadığını aktardı.

Bu tahliye emrinin, 8 su ve sanitasyon tesisi ile 2 öncelikli sağlık merkezini de etkilediğini belirten Haq, bölgede tıbbi hizmetlerde ciddi aksaklıklar yaşandığını vurguladı.

Haq, ayrıca, İsrail'in daha önce tahliye edilmiş bir bölgedeki çadırların bulunduğu alana "hedefli bir saldırı" düzenlediğini, ancak çadırların önceden boşaltılması nedeniyle olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını kaydetti.