Dünya

İsrail, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camii'ni kapattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde düzenlediği baskınla Harem-i İbrahim Camisi'ni kısa süreliğine ibadete kapattı. Baskın sırasında birçok Filistinli evinde arama yapıldı.

Abone Ol

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yer alan Vadi el-Hariyya ve Ebu Rumman mahallelerine baskın düzenledi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Filistinlilere ait birçok evde arama yapan İsrail askerleri, mahalleleri kuşatarak binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

Harem-i İbrahim Camisi Kapatıldı

Harem-i İbrahim Camisi Vakfı Müdürü Mutez Ebu Suneyne, baskın sırasında sabah namazı esnasında Harem-i İbrahim Camisi'nin İsrail askerleri tarafından kapatıldığını ve ibadet edenlerin camiye girmesinin engellendiğini belirtti. Suneyne, caminin sabah saat 4'te uyarıda bulunulmaksızın kapatıldığını ifade etti.

İsrail'in Geniş Çaplı Saldırıları Sürüyor

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sıkı denetim prosedürleri kapsamında Harem-i İbrahim Camisi'nin yeniden açılmasına karar verildiği bildirildi. Ancak, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı geniş çaplı saldırılar devam ediyor. Bu saldırılarda şu ana kadar en az 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşandığı kaydediliyor. Bu dönemde gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 10 bin 300'ü aştığı ve İsrail askerleri ile İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 646 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.