Dünya

İsrail, Batı Şeria'da aynı gün içinde bir evi daha yıktı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle bir evi daha yıktı.

Abone Ol

Aynı gün içinde Eriha'daki El-Ciftlik beldesinde de bir Filistinli evinin yıkıldığı bildirildi. Filistinli Muhenned Ebu Cehışa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin El Halil'in batısındaki İzna beldesine baskın düzenlediğini belirtti. Ebu Cehışa, 220 metrekarelik iki katlı evinin "C" bölgesinde yıkıldığını ve bu durumu beklemediklerini, komşularının yardımıyla eşyalarını kurtarabildiğini söyledi. 

7 Ekim 2023'te Gazze'ye saldırı sonrası işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. Filistin resmi verilerine göre, İsrail ordusu 2024'ün ilk yarısında 318 yapıyı yıktı. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" ile Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. "A bölgesi"nin yönetimi Filistin'e, "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilmiş; "C bölgesi"nin idare ve güvenliği ise tamamen İsrail'e bırakılmıştır.