Dünya

İsrail basını yazdı: Hizbullah'ın Hayfa'ya saldırısından bir milyon kişi etkilendi

Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana sınırın 46 kilometre derinliğine düzenlediği ilk saldırıda Hayfa'ya roket attı. Saldırı sonucu 5 kişi yaralandı ve bir milyondan fazla kişi etkilendi.

Abone Ol

Lübnan Hizbullahı, sınırın 46 kilometre derinliğindeki Hayfa kenti çevresine düzenlediği roketli saldırıda, İsrail ordusu ile gerginliğin zirveye çıkmasına neden oldu. Saldırıda, Hizbullah'ın "Fadi-1" ve "Fadi-2" isimli roketlerini kullandığı belirtildi. Hayfa'da 5 kişi yaralanırken, saldırının etki alanında bir milyondan fazla kişi bulundu.

Saldırılar sırasında Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik'te iki katlı bir apartman zarar gördü, Aşağı Celile'deki Moreshet yerleşiminde ise bir eve roket isabet etti. Bu olayda büyük hasar meydana gelirken, Beyt Shearim yerleşim yerinde bir süt çiftliğine de roket düştü, 15 inek telef oldu.

Hayfa bölgesinin en büyük tıbbi kompleksi olan Rambam Hastanesi, yaralıların tedavi edildiği ana adreslerden biri oldu. Hastane, güvenlik önlemleri gereği faaliyetlerini yer altı otoparkının eksi 2 ve eksi 3'üncü katında yürütmeye başladı. Rambam Hastanesi Sözcüsü David Menter, bu alanlarda toplamda 1900 yatak kapasitesinin bulunduğunu ve 1500 doktor ile hemşirenin görev yaptığını duyurdu.

İsrail ordusu ise Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Uluslararası toplum, bu saldırıların bölgesel bir savaş riskini artırabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hizbullah, çatışmaların ancak İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması halinde sona ereceğini belirtiyor.