İsmail’inden vazgeçmeden İbrahim olamazsın!

Abone Ol

Yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de tutuklu bulunan Papaz Bronsun, FETÖ ve PKK adına suç işlemek suçlamalarıyla 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya devam ediyor.

ABD, Papaz Brunson’ın serbest bırakılmasına dair tehditlerine boyun eğmeyen Türkiye’ninİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün malvarlıklarını dondurmuş, ardından da çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergisini ikiye katlama kararı almıştı.

Türkiye de ABD’ninmuadil bakanlarının malvarlıklarını dondurmuş, bazı ABD menşeli ürünlerin ithalatında uygulanan ek mali yükümlülük oranlarını artırmıştı.

Türkiye’nin bu yaptırımlardan olumsuz etkilenen ABD borsasının son durumunu ise CNN “Türkiye ABD mallarına yeni tarife ile ağır tokat attı. Türkiye ile ticari savaş ABD borsalarını batırdı“şeklinde dünyaya duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise “Türkiye’nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle atılmış bir şey, onların vergileri ise bize cevap” sözleriyle herkesi aptal yerine koyan bir çıkışta bulundu.

251 şehidimizin kanı elinde bulunan Feto’yu himaye eden, binlerce masum insanımızın canına kıyan PKK’yı 4 bin tır silahla donatan, bağımsız yargımıza haksız yaptırımlarla müdahale etme girişiminde bulunan ABD asıl bizim ulusal güvenliğimiz için en büyük tehdit.

Türkiye, dünyanın jandarmalığına soyunan ABD’nin bu haydutluğunaeyvallah etmeyen dik duruşuyla, diğer ülkelerin uyanışınada vesile oluyor. Katar 15 milyar dolar yatırım kararı alarak bu zor gününde Türkiye’nin yanında durdu. Öte tarafta Suudi Arabistan, PKK’nın Suriye’de kontrol ettiği Rakka’ya 100 milyon dolar yardımda bulundu. Türkiye bu badireden de güçlenerek çıkacak inşallah. Ama bu zor zamanında yanında duranı da kendisini sırtından vuranı da unutmayacak.

Türkiye’nin karşı hamleleri, ekonomik tedbirleri ve Katar’ın 15 milyar dolarlık yatırım kararı dolardaki ateşi düşürdü. ABD’nin her adımı boşa çıkaran Türkiye’nin bu dik duruşu vahşi batının sarı çocuğunu hiç olmadığı kadar öfkelendirdi.

Trump “Henüz bu iş bitmedi. Oturup bunu kabul etmeyeceğiz. İnsanlarımızı alıkoyamazlar, dolayısıyla ne olacağını göreceğiz”dedi.

Bu tehditlere Başkan Erdoğan “Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz” sözleriyle sert karşılık verdi.

Türkiye uzun bir süredir “ya olacağız ya öleceğiz”i kendine kıble edinen bir ülke. İçeride ve dışarıda kaldırdığı başını eğmek için girişilen bütün operasyonları başarıyla göğüsleyen Türkiye’ye artık hiçbir darbe fayda etmez.

Bizler sadece Allah’a baş eğerek nihai özgürlüğe ermek için canından aziz bildiği İsmail’ini tereddüt etmeden kurban eden Hz. İbrahim’in milletiyiz. Dolarsa dolar, cansa can bizi bağımsızlığımızdan edecek her şeyi gözümüzü kırpmadan ayağımızın altına alır çiğner geçeriz. Bunlar hamaset içeren sözler değil, tarihi altın sayfalarla, toprağının altı ise şehidlerle dolu Türkiye’nin kaderine tercüman sözlerdir. Daha doğarken alın yazımıza “ya özgürlük ya şehadet” yazılan insanlarız biz.

Bu şuurla kuşanan İbrahimlerin, teslim olan İsmaillerin bayramı mübarek ola!