İslam Birliği mi?

Abone Ol

İslam ülkeleri bulundukları konum itibariyle dünyanın en büyük petrol kaynaklarına sahip. Ne kadar kaynağın var o kadar düşmanın çok sonucu doğuruyor bu durum. Bu denli ciddi kaynaklara sahip olmalarına rağmen yeterli siyasi yapı ve ekonomik işbirliği içinde olamadıkları için bugünün sorunları çözülemeden devam ediyor. Oysa bakıldığında dini, tarihi, kültürel bağları olan bu coğrafyanın dünyada ortak bir güç olabilmesi mümkünken olamaması bugünün İslami coğrafyasının bu hallerde olmasının belki de en büyük sonucu.

Müslümanın, Müslümanın derdiyle dertlenmediği, herkesin gemisini kurtarma mücadelesinde olduğu “aman bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın “ modunda dönemleri yaşadık – yaşıyoruz.

İslam coğrafyası bir elin birer parmakları gibi… Bu el birleşip iri bir yumruk olamadığı için her tuttuğu parmağı birer birer kırmaya devam ediyorlar. Suriye ile bu elin bir parmağı daha kırılmışken geriye Türkiye cumhuriyetinden başka ayakta dirayetli ve onurlu durabilen ülkeler kalamamışken, İslam coğrafyasının halen sağır ve duyarsız davranması anlaşılır gibi değil. Birbiriyle din dışında hiç bir ortak noktası olmayan ülkeler Avrupa birliği adı altında buluşup güçlü hakaret edebiliyorlar. İşte Yunanistan’a yaptıklarını hep beraber gördük. Milyar Eurolar resmen karşılıksız olarak Yunanistan’a verildi. Suriye’de Gazze’de vb. diğer bölgelerde yaşayan insanlara hangi Avrupa ülkesi ya da hangi Arap ülkesi yardım elini uzatıyor.. Gönderdikleri üç beş kuruşluk paralardan ibaret. Oda tamamen temsili..

Gazze, Irak, Afganistan, Mescid-i Aksa, Libya, Mısır, Suriye ve diğer yaşanan onlarca işgallerle batı resmen islam coğrafyasında katliam yapıyor.. Batı İslam coğrafyasındaki büyük planlarını adım adım gerçekleştiriyor.. Afrika’da sömürge ülkelerinin yaşadığı bitmek bilmeyen bağımlılığın bu coğrafyalara da uygulanmaya çalışıldığı net. Ana hedef İslam coğrafyasını tamamen kontrol altına almak… Birleşmiş Milletlerin, NATO’nun İslam coğrafyasında oluk oluk kan akarken sessiz kalmaları kimin yanında olduklarının “yanıtı”.

Bu şartlar altında İslam coğrafyasının acil ihtiyacı olan ortak bir para birimi, ortak akıl ve ekonomik işbirliğidir. İnandığımız kitap ve Hz. Peygamberin bizler için söylediği bunca ayet ve hadis ile bir olun beraber olun ikazları varken halen tek başına davranmak açıklanabilir mi?