Gündem

İsim değişikliğiyle PKK’yı aklayamazlar

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında MGK bildirisinde PKK, PYD, YPG, DAEŞ, FETÖ için kullanılan “Proje terör örgütü” ifadesine açıklık getirdi. Söz konusu terör örgütlerinin belirli amaçlar üzerine kurulduğunu ve parayı veren hizmet ettiğini belirten Başbakan, “Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir” dedi.

Bizi asla kandıramazlar

Başbakan Yıldırım, PKK terör örgütüne terör devleti projesi kapsamında kurdurulan ve ABD tarafından aleni şekilde desteklendiği ilan edilen “Suriye Gelecek Partisi” adındaki terörist meşrulaştırma oluşumunu değerlendirdi. PKK’nın yaptığının bilindik bir numara olduğunu söyleyen Yıldırım, terör örgütünün sınırlarda bulunmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, “Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye’de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak’ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin. Belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti’ni ve aziz milletimizi kandıramazlar.Hiçbir şekilde ne ülkemiz toprakları içerisinde ne de hiçbir şekilde ülkemizin sınırlarının etrafında böyle oluşumlar hayat bulamaz. Buna imkan vermeyiz.

Büyüme sürpriz değil

Başbakan Yıldırım’ın Saraybosna’daki temasları kapsamında Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı DenisZvizdic ile görüştü. Yıldırım, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında 7.4’lük büyüme oranını el aldı. Büyüme oranının kendileri için sürpriz olmadığını, aylar öncesinde tahmin ettiklerini belirten Yıldırım, “Türkiye 2018 yılı için de sürdürülebilir, istikrarlı ve orta vadeli planda hedeflediği büyüme oranını tutturmak için gerekli projelerini, hazırlıklarını yapmıştır. Ve büyüme, iş, istihdam üretimi devam edecek” diye konuştu.

FETÖ’yü buradan kovun

Başbakan Yıldırım, Zvizdic’i FETÖ konusunda uyardı. Bosna Hersek yönetiminin FETÖ karşıtı hamlelerine takdirle karşıladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirten Yıldırım, alçak örgütün ülkeden kovulmasını isteyerek, “Bosna Hersek hükümetine, bunların faaliyetlerinin özellikle eğitim alanı, iş hayatı başta olmak üzere sonlandırılması konusunda gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum ancak halen bunların öyle veya böyle farklı isimler altında faaliyetlerinin de devam ettiğini biliyoruz. Bu konuda desteklerinin devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.