Dünya

İşgalci İsrail Lübnan'ı vurdu: Beyrut'ta şiddetli patlama!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli bir patlama meydana geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Abone Ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli bir patlama meydana geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Olay bölgesindeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, saldırı Dahiye’deki işlek caddelerin üzerinde bulunan birden fazla binaya yönelik gerçekleştirildi.

Saldırı sonucu meydana gelen patlama nedeniyle büyük dumanlar yükseldi. Olay bölgesinde büyük panik yaşandı.

Bu arada Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, başkent Beyrut'un güney bölgesine yönelik düzenlenen İsrail saldırısında Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nin hedef alındığı kaydedildi.

Haberde, 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, ölen kişinin kimlik bilgisi hakkında detay verilmedi.

Söz konusu saldırının insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan 3 füzeyle gerçekleştiği vurgulanan haberde, Beyrut'ta er-Rabih ismindeki bir binanın vurulduğu ve 2 katının yıkıldığına işaret edildi.

BEYRUTLULAR SOKAĞA İNDİ

Saldırının ardından sokağa inen çok sayıda kişi, sloganlar atarak İsrail'in düzenlediği saldırıyı protesto etti.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI DOĞRULADI

Öte yandan İsrail ordusu yaptığı açıklamayla Beyrut'taki saldırının arkasında olduğunu doğruladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği Mecdel Şems ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi.

Hedef alınan Hizbullah komutanın ismi ve saldırının nasıl yapıldığına ilişkin detay verilmedi.

"HİZBULLAH KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya hesabından yaptığı kısa paylaşımda "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı" dedi. Gallant başka bir şey demedi.

HEDEF HİZBULLAH'IN İKİNCİ ADAMI

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail'in Beyrut'taki saldırısının hedefi, Hizbullah'ın ikinci adamı olarak kabul edilen ve Hizbullah'ın askeri faaliyetlerinden sorumlu olan Fuad Sukar, diğer adıyla Hacı Muhassin olduğu belirtildi.

İSRAİL TEHDİDİ NEDENİYLE BEYRUT HAVALİMANI'NDAKİ UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Ülkenin tek havalimanı olan Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı son dönemlerdeki en sakin günlerini yaşıyor.

AA muhabirinin havalimanındaki uçuş bilgi ekranından elde ettiği bilgilere göre, dünyanın farklı noktalarından Beyrut'a gelen ve giden birçok uçak seferi iptal oldu veya ertelendi.

Havalimanında özellikle uçak seferlerinin büyük bir kısmının akşam yerel saatle 20.00'den sabah 07.00'ye kadar iptal edildiği belirtildi.

Lübnan'ın ulusal hava yolu şirketi Middle East Airlines (MEA) dün yaptığı açıklamada erteleme ve iptallerin uçak sigorta firmaları ile yaşanan teknik bir hatadan kaynaklandığı bildirmişti.

MEA, ilk olarak 28 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Beyrut'tan yapılacak bazı uçak seferlerinin 29 Temmuz sabahına kadar ertelediğini duyurmuştu.

Rusya: Saldırı uluslararası hukukun ihlali

TASS haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanlığının söz konusu saldırıya ilişkin açıklamasını paylaştı.

Açıklamada, saldırının, "uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğu vurgulandı.

THY BEYRUT'A SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Güvenlik nedeniyle iki gündür seferlerini iptal eden THY, bu gece Beyrut’a yapacağı seferi de iptal etti.