Gündem

İşgalci hainler ailece hırsızmış!

Abone Ol

Hasan Taşkın / Özel Haber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 2010 KPSS’dekisoruların çalınması ile ilgili 10. aşama iddianamesini tamamladı. İddianamede, KPSS sorularını çaldıkları iddia edilen sanıkların bazılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timinde yer alan darbeci asker eşleriyle Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayan pilotun eşi olduğu, ayrıca 85’i tutuklu 105 sanığın çoğunun hâlen devlet memuru olarak görevde bulundukları belirtildi. İddianamede, şokeeden detaylarsöz konusu. KPSS şüphelisi R.A’nın kocası Binbaşı Sadullah Abra’nın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayan pilot olduğu, K.G’nin kocası olan Kıdemli Yüzbaşı Haldun Gülmez ve K.S’nin kocası Yüzbaşı Bahadır Saygun’un Marmaris’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikasta giden ekibin içinde yer aldığı açıklandı.

15 Temmuz öncesi Genelkurmay’a bildirilmişti

İddianamede şüphelilerin irtibatları, bilirkişi raporları ve diğer delillere göre sınav sorularını elde ettikleri hususunda kuvvetli deliller bulunduğu da kaydedildi. Ayrıca, şüphelilerin eşleri TSK bünyesinde görev yapmaktayken, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığından dolayı haklarında tutuklama ve diğer işlemler yapılan kişiler olduğuna yer verildi.Diğer yandan, şüphelilerin ve darbe girişiminde yer alan eşlerinin bir kısmının MASAK raporuna göre para transferleri, Bank Asya Kurtarma Operasyonu döneminde para artışı, FETÖ üyelerinin kullandığı ByLock isimli gizli haberleşme programını kullandıkları, “FETÖ Tepe Yönetimi” ile irtibatlı oldukları anlaşıldığı belirtildi. Eşleri KPSS şüphelisi olan ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen asker eşlerinin tüm listesinin asker eşleri hakkında işlem yapılması özellikle YAŞ’ta değerlendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı’na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yazı ile gönderdiği belirtilirken,  bu listede yer alan KPSS şüphelisi R.A’nın kocası Binbaşı Sadullah Abra’nın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayan pilot olduğu, K.G’nin kocası olan Kıdemli Yüzbaşı Haldun Gülmez’in Marmaris’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikasta giden ekip içinde yer aldığı, yine K.S’nin kocası Yüzbaşı Bahadır Sagun’un Marmaris’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikasta giden ekibin içinde yer aldığı iddianamede yer verildi.  5 Ocak 2017 günü yapılan operasyonda K.G. ile K.S’nin halen devlet memuru oldukları belirtildi. K.G’nin eşinin MASAK raporuna göre himmet para transferlerinin bulunduğu, K.S’nin deMASAK raporuna göre para transferlerinin bulunduğu ve K.S’ninFETÖ’nün tepe yönetiminde yer alan ve örgütün ‘Mollası’ olan Hamdullah Bayram Öztürk ile HTS irtibatının var olduğuna yer verildi.

Darbeci asker eşlerinden de ByLock çıktı

Tamamlanan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede ayrıca ByLock kullanan darbeci asker eşlerinin isimlerine yer verildi. Buna göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında kurulan ByLock odasında MİT’ten gelen liste üzerinde şüpheli 105 kişi ile ilgili olarak yapılan kontrol neticesinde,105 şüpheli arasında bulunan E.Y, F.E.A,F.C.T, F.K, F.K.D, H.U.S, H.T. Ç, H.U.ve S.K  ile şüpheli şahısların eşleri olan T.E, Ş.T, M E.Y., R.Ç, İ.D.C., H.H.S, Ç.A, T,S, B.K, C.K, H,D, B., E., İ.C., İ.G., Ş.A, E.K., HG., D.D., E,İ., ve M, E. isimli şahısların ByLockkullanıcısı oldukları anlaşıldı.

105 sanıktan tamamı darbeci asker eşi

İddianamede 10. aşamadaki operasyon sonrasında şüpheli konumunda bulunan 105şahıstan, direkt para transferi bulunan 17 şüpheliye ait veriler şematize edildi. Ayrıca şüpheli 96 darbeci askere ait olan verilerde şematize edildi. Şüphelilerinin kendi arasındaki para trafiğine ait şemalar ile bu kapsamda tanzim edilen tutanaklar soruşturma dosyalarına da yer verildi. FETÖ mensuplarının örgüt içi iletişimde kullandıkları değerlendirilen ByLock haberleşme programını, şüpheli konumunda bulunan 105 şüpheli şahıstan 9’unun mobil cihazına yükleyip kullandıkları değerlendirilerek, bu kapsamda tanzim edilen tutanak soruşturma dosyasına eklendi.

Tepe yöneticileri ile irtibatlı çıktılar

500 sayfalık iddianamede FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün Tepe Yöneticileri/Üyeleri ile irtibatları konusunda yapılan incelemede, şüpheli konumunda bulunan 105 şahıstan K.S. ve F.C’nin tepe yöneticileri ile doğrudan irtibatının olduğu anlaşıldığı, bu kapsamda tanzim edilen tutanak ve şemalar kişi bazlı soruşturma dosyasına eklendiği belirtildi. Ayrıca KPSS’ye giren sanıkların çoğunun soruların tamamına yakınını doğru cevapladıkları, ÖSYM’den alınan raporlarla da hırsızlığın belgelendiğine yer verildi. 105 sanıklı iddianamede Sanıklardan 85’inin tutuklu olduğu,14’ünün yurtdışına firar ettiği, biri etkin pişmanlıktan yararlandığı kaydedildi. Şüphelilerin FETÖ üyesi oldukları, sınav sorularını elde etmek suretiyle dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarını işledikleri, ByLock kullandıklarına dair kuvvetli deliller bulunduğu belirtilen iddianamede, sanıklarınTCK 314, TCK 158, TCK 204’e göre toplamda 27 yıla kadar hapisleri isteniyor…