Gündem

İş seyahatiyle ailesini ihmal eden koca boşanma davasında kusurlu sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, sık iş seyahatleri nedeniyle eşini ve çocuğunu ihmal eden kocanın, boşanma davasında ağır kusurlu olduğuna hükmetti.

Abone Ol

Manisa'da bir boşanma davasında, voleybol yöneticisi kocanın sıklıkla yurt içi ve yurt dışı seyahatler yaparak ailesini ihmal ettiği iddiaları gündeme geldi. Eşi, kocasının kendisiyle ve çocuklarıyla ilgilenmediğini, sosyal ortamlara girmediğini ve özel günlerini kutlamadığını öne sürdü. Boşanmanın yanı sıra, 50 bin lira manevi tazminat talep etti.

Kocanın İddiaları

Koca ise eşinin, küçük sorunlarda evi terk etmeyi alışkanlık haline getirdiğini ve ortak yaşamı sonlandırmaya çalıştığını savundu. Eşinin kıskançlık nedeniyle evde sinir krizleri geçirdiğini ve kendisine hakaret ettiğini iddia ederek, 20 bin lira manevi tazminat istedi.

Mahkeme Kararı

Manisa 1. Aile Mahkemesi, kocayı yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde eşini ve çocuğunu ihmal etmekten ağır kusurlu buldu. Kocanın, özel günlerde eşini yalnız bırakması ve seyahatlerine nadiren eşini götürmesi mahkemece dikkate alındı.

Mahkeme, kadının da eşinin iş ve çevre dedikoduları nedeniyle kıskançlık yapmasını, hakaret içeren mesajlar atmasını ve eşinin ailesiyle uzun süredir görüşmemesini göz önünde bulundurarak, kadını hafif kusurlu saydı.

Tazminat ve Nafaka Kararı

Boşanmaya neden olan olaylar sonucunda, kadının kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle, aylık 2 bin 500 lira tedbir ve yoksulluk nafakası ile 50 bin lira manevi tazminata hükmedildi.

İtiraz Süreci ve Nihai Karar

Tarafların itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek, istinaf başvurusunu reddetti. Temyiz edilen davada nihai kararı veren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de kocayı ağır kusurlu sayan yerel mahkeme kararını onayarak, boşanma davasındaki süreci tamamladı.