Spor

İrfan Can Kahveci'den açıklama: Jose Mourinho ile konuştum...

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci, kulüp televizyonuna verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milli Takım'ın Karadağ ve İzlanda ile oynadığı maçlarda attığı gollerle önemli bir katkı sağlayan İrfan Can, performansı ve geleceği hakkında konuştu. İşte detaylar...

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

İrfan Can, İzlanda'daki maçla ilgili olarak, "Zemin taş gibiydi, belimde ağrılar var. Oynarken sanki taşta oynuyormuşum gibi hissettim," dedi. Bu şartlarda oynamanın zorluğuna dikkat çeken futbolcu, "Sakatlık olmaması iyi bir şey. Takım olarak çok iyi oynadık. Sonuçtan mutluyum. Gole ihtiyacım vardı. Gol attıkça isteğim artıyor. İnşallah Samsun'da da gol atarım," ifadesini kullandı.

Zorlu Fikstüre Hazırlık

Kahveci, Fenerbahçe'nin önünde zorlu bir fikstür olduğunu belirterek, "Samsunspor ile başlayıp, ardından Manchester United ile devam edecek olan bu süreci iyi geçirmemiz gerekiyor. Kadro kalitemiz buna yeterli. Her maç zor. United, önemli bir takım; Bruno Fernandes’in cezalı olması avantaj ama bu sadece bir faktör. Evimizde kazanmak için çıkacağız," şeklinde konuştu.

"Mourinho 'Çok Güzel Goldü' Dedi"

Jose Mourinho ile yaptığı görüşmeyi paylaşan Kahveci, "Hoca beni tebrik etti, 'Çok güzel goldü' dedi. 'Bizim için de at' dedi, ben de 'İnşallah' dedim," diye ifade etti. Bu diyaloğun kendisine ekstra motivasyon sağladığını belirten İrfan Can, Mourinho'nun tecrübesinden faydalanmayı umduğunu da sözlerine ekledi.

"Zorlu Fikstüre Alıştık"

İrfan Can, yoğun maç takvimi hakkında, "Zorlu fikstüre alıştık. Gerçekten çok yoğun geçiyor. Bazen tatil yapmadığımız gibi oluyor. Bu yoğun fikstür aslında oyunculara yarıyor. Oynamayan oyuncular, diğer maçlarda oynayabiliyor," dedi. Bu durumun takım ruhunu güçlendirdiğini ve her oyuncunun formda kalmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Taraftar Desteği ve Motivasyon

Kahveci, taraftarların desteğine özel bir parantez açarak, "Taraftarımız sürekli benim yanımda. Bana karşı hep desteklerini sunuyorlar. Onlar 'İrfan İrfan' diye bağırdıkça tüylerim diken diken oluyor. Zor zamanlar geçirdiğim anlar oldu ama bunun üstesinden hep beraber geldik. Onlar beni yukarı yükselttiler," şeklinde duygularını paylaştı. Bu destekten aldığı motivasyonla daha iyi performans sergilemek için çabaladığını ifade etti.

"Dünya Kupası'na Katılmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Milli ara sürecinin kendisi için verimli geçtiğini vurgulayan Kahveci, "İki maçta da gol atmak çok güzeldi. Nitekim milli takımda iyi bir jenerasyonumuz var. İyi uyum sağladık ve güzel gidiyoruz. İnşallah ileride de Dünya Kupası’na katılmak için elimizden geleni yapacağız," dedi.

Fenerbahçe'nin Samsunspor ile oynayacağı maça dair hedeflerini dile getiren İrfan Can, "Geçen yıl orada asist yapmıştım, bu sefer gol atmak istiyorum. İnşallah Samsun’a da gol atarım," ifadesiyle duygularını paylaştı.

Hat-Trick Yapma Hedefi

Kahveci, Avrupa Ligi’nde hat-trick yapma hedefini de göz ardı etmeyerek, "İnşallah olur. Uzun zamandan beri düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapmıştım. Kendimi motive etmeye çalışıyorum. Hat-trick yapmak çok güzel bir duygu. İnşallah ilerleyen zamanlarda nasip olur," dedi.

Son olarak, milli takımlara giden oyuncuların dönüşü hakkında yorum yapan İrfan Can, "Milli takımlara giden oyuncular milli aradan iyi döndü. İnşallah takım için de iyi geçer," diyerek sözlerini noktaladı.