Dünya

İran’ın füze saldırısında 53 milyon dolar hasar oluştuğu iddia ediliyor

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırısının yaklaşık 53 milyon dolarlık (200 milyon şekel) hasara yol açtığı iddia edildi.

Abone Ol

İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin, İsrail Vergi Dairesi verilerine dayandırdığı habere göre, İran saldırısı sonucunda İsrail'de meydana gelen hasar 150 ila 200 milyon şekel arasında hesaplandı. 

Ayrıca, Tel Aviv'in kuzeyindeki bir tatil kompleksinin yakınına düşen füzenin sebep olduğu hasarın yaklaşık 50 milyon şekel civarında olduğu tahmin ediliyor. 

İsrail basını, daha önce İran'ın saldırısında vurulduğu bildirilen Nevatim Hava Üssü'nün uydu görüntülerine de yer vererek, saldırı nedeniyle pist yakınındaki uçak hangarının çatısında büyük bir delik oluştuğunu ve binaların çatısında hasar meydana geldiğini duyurdu.

İran'ın Füze Saldırıları

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de "İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e" füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık yapıldığı ifade edildi.

İran devlet televizyonu, saldırıda yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını açıkladı. Füzelerin fırlatılmasının ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmaya başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, İran'ın füze saldırısıyla "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" belirtti.