Güncel

İnternet, milletvekillerine 286, vatandaşa ise 1200 liraya satılıyor!

Telekomünikasyon firmalarının yüksek ücretli tarifeleri kamuoyunda eleştirilmeye devam ediyor. Milletvekillerine uygulanan indirimli tarifeler ile vatandaşların ödediği yüksek ücretler arasındaki fark, tartışmaların odağına yerleşti.

Abone Ol

Tuğçe Huy – Özel Haber

Turkcell'in resmi sitesinde yer alan tarifelerde, vatandaşların ödediği ücret ile milletvekillerine sunulan özel fiyatlandırma arasındaki fark, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı. Milletvekillerine sunulan "Milletvekili 50 GB Paketi" ile vatandaşlara sunulan "Platinum + 50 GB" paketinin içerikleri tam olarak aynı olmasa da, ücret farkı şaşkınlık yarattı. Milletvekillerine sunulan paket aylık 286,41 TL iken, aynı paket vatandaşlara 1200 TL’ye satılıyor.

SADECE MİLLETVEKİLLERİ YARARLANABİLİR!

Milletvekillerinin yararlanabildiği tarifede, kullanım şartları şu şekilde belirtiliyor:

"Paketten yalnızca milletvekilleri yararlanabilir. Milletvekili Paketi 50 GB internet, her yöne 3000 dakika, grup içi 5000 dakika ve her yöne 250 SMS içerir. Fiyatı aylık 286 TL’dir. Paket kapsamında TV+'ta geçerli 5 GB internet, Lifebox'ta 5 GB internet ve Fizy'de geçerli 5 GB internet sunulmaktadır. Bu uygulamalara yönelik verilen internet hakları, servis satın alındıktan sonra kullanılabilir."

VATANDAŞ İÇİN AYLIK 1200 TL

Vatandaşlar için oluşturulan "Platinum + 50 GB" paketinin kullanım koşulları ise şu şekildedir: "Paketten mevcut bireysel faturalı Turkcell ses hattı aboneleri faydalanabilecektir. Yeni hat alımı, numara taşıma ve ödeme tipi değişikliği ile bu paketten yararlanılamaz. Platinum + 50 GB paketi; 50 GB internet, her yöne 3000 dakika, Turkcell’lilerle sınırsız görüşme, her yöne 1000 SMS, TV+'ta geçerli 5 GB internet, Lifebox'ta 5 GB internet ve Fizy'de geçerli 5 GB internet içerir. Paket dahilindeki faydalar, yurt içi kullanım için geçerlidir."

“MÜŞTERİLERİMİZE ÖZEL TEKLİFLER SUNABİLİYORUZ”

Turkcell'i arayan Dirilişpostası.com muhabiri, söz konusu paketi Turkcell yetkililerine sordu. Şirketin yetkili temsilciden aldığımız bilgiler ise söyle:

"Sunduğumuz çok çeşitli paketlerimiz var. Milletvekili paketimizin yanı sıra, kamu kurumları için de özel paketler sunuyoruz. Paketlerimiz sadece birkaç seçenekle sınırlı değil; çok sayıda seçenek mevcut. Örneğin, genel kamu kurumu müşterisi olmayan bireysel müşterilerimiz için de, belirli kriterler sağlandığında, daha uygun teklifler sunabiliyoruz. Müşterinin kullanım alışkanlıkları bu kriterlere uyduğunda, aynı içeriğe sahip bir paket daha uygun bir fiyata sunulabiliyor. Örneğin, 20 GB internet ve 1000 dakikası olan bir paket, genel müşteriye örnek bir fiyatla 500 TL iken, aynı içerikte ama farklı bir paket, kullanım alışkanlıkları belirlenen kriterlere uyduğunda daha uygun fiyatla alınabiliyor. Paketlerimiz çeşitlilik gösterdiği için, kamu kurumları veya milletvekilleri gibi belirli kuruluşlardaki müşterilerimize özel teklifler sunabiliyoruz. Fiyat farklılıkları da bu sebeplerden kaynaklanıyor; başka bir neden bulunmamaktadır."