İnovasyon her alanda

Abone Ol

Dünya artık inovatif düşüncelerin her geçen gün biraz daha önemini artırdığı bir sürece doğru yol almaktadır.

Hayatın tüm alanlarında yenilikçi düşüncelerin önemi artmakta bunu yakalayabilen kişi, ülke ve şirketlerin önü açılarak hareket etmektedirler.

Ülkemizde de bu alanda çok ciddi çalışmalar yapılmakta yaşamın her karesinde bu farkındalığı yaşatmak adına girişim desteklerinin oranı artırılmaya çalışılmaktadır.

21-23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Endüstri 4.0 Odaklı 3. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı ülkemizde bu konudaki en başarılı çalışmalardandır.

Ortaya konulan çok değerli bilimsel çalışmalarla birlikte yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda katılımcı ile icra edilen konferans büyük bir ses getirmiştir.

Genel koordinatörlüğünü Çanakkale 18. Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, konferans başkanlığını ise Prof. Dr. Sefer Şener hocalarımın büyük bir başarı ile yürüttüğü bizlerinde konferans düzenleme kurulu ile bilim ve danışma kurulu üyeliklerimizle destek verdiğimiz konferansımız 3 gün sürmüştür.

Akademisyen, sanayici, işadamı, girişimciler ve araştırmacıların katılımıyla yüzlerce bildiri sunularak bilime katkı sunulmuştur.

Aynı zamanda reel sektörden şirketlerin katılımıyla da üniversite sanayi işbirlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin en önemli konferanslarından olan bu çalışma alanında dünyada da ününü öne çıkarmaktadır.

Gelişmekte olan ülkelerin teknolojik gelişmelerle birlikte yenilikçi çalışmaları yüksek bir başarı ile gerçekleştirebilmek adına girişimcilerine desteğini sonuna kadar sürdürmesi gerekmektedir. Konferans bu amaca hizmet eder bir şekilde yapılmıştır.

Teknoloji üreten şirketler açmış oldukları stantlarda ürünlerini sergileyerek neleri ürettiklerini göstermişlerdir.

Katılımcılarda üretilen teknolojilerdeki yenilikçi çalışmaları görerek kendi çalışmalarına bu teknolojileri nasıl uygulayabileceklerini anlamışlardır.

Yapılan oturumlarda paylaşılan tecrübelerle girişimcilere ufuk açıcı yaklaşımlardan destek almaları sağlanarak gelecekte ki girişim planlarını daha kolay yapabilmeleri imkânı ortaya konulmuştur.

Özellikle genç girişimcilerin daha önce yaşanılmış girişim örneklerini bizzat girişimcinin kendi ağzından duyması ve oturum sonunda soru cevap kısmında merak ettiği soruların cevaplarını canlı olarak girişimcinin kendisinden alması konferans verimliliğini artıran en önemli sebeplerden sadece bir tanesiydi.

Sosyal bilimlerden sağlık bilimlerine, mühendislik bilimlerinden sanat bilimlerine kadar birçok alanda çalışmalar yer almıştır.

Tüm alanlarda teknolojinin nasıl uygulanabilirliği ile teknolojik gelişmelerin nasıl ilerlediği gösterilmiştir.

Bunun yanında yenilikçilik çalışmaları hakkında yakından bilgi almak ve istenilen konularda nasıl girişimci olunabileceğinin anlatıldığı bu konferans bundan sonraki yıllarda da bilim, sanat, iş ve akademik çevrelerin sıklıkla adından söz edeceği bir konumda olacaktır.

Türkiye bulunduğu siyasi, sosyal ve askeri konumundan ötürü her alanda güçlü olmak zorunda olan bir ülkedir.

Bunu yapabilmenin yolu da dünya da ki her alanda gerçekleşen yenilikleri takip etmekten geçmekte sadece yenilik takibi değil ülkemizin teknolojik yatırımların arttığı ve girişimci sayısının da yükseldiği bir konuma gelmesi bir zorunluluk olmuştur.

Bahsettiğimiz türdeki organizasyonlarla bu hedef çok rahat bir şekilde ortaya konulabilir.