Dünya

İngiltere, Beyrut Büyükelçiliğindeki diplomatların ailelerini geri çekti

İngiltere, Beyrut Büyükelçiliğinde görevli diplomatların ailelerini Lübnan'dan geri çekti ve İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Abone Ol

İngiltere, Beyrut Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatların ailelerini ülkeden çekme kararı aldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşlarının Lübnan'dan ayrılmalarının tavsiye edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İngiltere Büyükelçiliği geçici olarak çalışanların ailelerini geri çekti. İngiliz vatandaşlarına hizmet sağlamak da dahil olmak üzere temel hizmetler verilmeye devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

İngiliz vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısının geçerliliğini koruduğu belirtilen açıklamada, Lübnan'daki vatandaşların ülkeden ayrılmaları önerildi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı ve diğer gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Lübnan'a yapılacak tüm seyahatlere karşı uyarıda bulundu.

Seyahat uyarısında, İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı füze ve top atışları olduğuna ve Beka Vadisi ile Litani Nehri'nin kuzeyinde de risklerin bulunduğuna dikkat çekildi. Lübnan'daki gerginliğin hızla artabileceği ve bunun ulaşımı ciddi şekilde aksatabileceği belirtilerek, "Eğer şu an Lübnan'daysanız ayrılmanızı tavsiye ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.