Dünya

İmrendiren sevgi!

Abone Ol

Erem Şentürk / Diriliş Postası – Sırbistan 

Sırbistan’daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile birlikte Sancak bölgesinin en büyük şehri Yeni Pazar’daydı. Boşnak Müslümanlar’ın yoğunlukta olduğu kentte tam manasıyla Erdoğan izdihamı yaşandı, binler sokaklara akın etti. Erdoğan, Boşnaklar’ın ilgisine kayıtsız kalmadı, halkı selamladı, bir süre fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Novi Pazar Belediyesi önünde kurulan platforma sevgi seli nedeniyle ilerlemekte kimi zaman zorluk çekti. Boşnaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Sultan Erdoğan” sloganları attı.

Erdoğan, belediye önünde yaptığı konuşmada Evlad-ı Fatihan’a önemli mesajlar verdi.

Boşnaklar’a 80 milyonun selamını getirdiğini söyleyen Erdoğan, 15 Temmuz’da Türkiye ile dayanışma gösteren, soydaşlara teşekkür etti.

“FETÖ’yü bitireceğiz”

Alçak terör örgütü FETÖ’nün Balkanlar’daki varlığına dikkat çeken Erdoğan, işgalcilerin bu topraklardan atılması gerektiğini ifade ederek, “FETÖ denilen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar’dan da söküp atacağız. ” diye konuştu. Erdoğan, Osmanlı’nın yıkılışından bu yana gün yüzü görmeyen, savaşların, katliamların, fakirliğin yaşandığı Balkan coğrafyasına barışın yolunun birlik ve kardeşlikten geçtiğini söyledi.

“Erdoğan gibi çalışacağım”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise Erdoğan’a gösterilen ilgiyi adeta kıskandı.

Erdoğan’a övgüler dizen Vucic, “Beni Erdoğan’ı sevdiğiniz kadar sevmediğinizi biliyorum.

Ama sabırla onun gibi sevilmek ve sayılmak için çalışacağım.” diye konuştu.