Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü'nden LGS’ye girecek öğrencilere motivasyon mesajı

2 Haziran Pazar günü yapılacak LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavı öncesinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, bir mesaj yayımladı.

Abone Ol

Nilay Çekiç - Muhabir

Yazılı açıklama İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Liselere Geçiş Sınavı kapsamında açıklamada bulundu. Açıklamasında, “İlimizde toplamda 39 ilçede, 565 okulumuzda, 12.466 sınıfımızda 193.080 öğrencimiz bu önemli sınavda ter dökecek. Sınav sürecinde öğrencilerimizin güvenliğini ve sağlığını en üst düzeyde korumak için her türlü önlem alınmıştır. Ayrıca, özel durumları olan 2.930 öğrencimizin sınava girişleriyle ilgili gereken tüm özel tedbirler sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Liselere Geçiş Sınavı’nın ilk oturumu sabah saat 09:30'da başlayacak ve sözel alanda 50 sorudan oluşacak, süresi 75 dakika olacaktır. İkinci oturum ise 11:30'da başlayacaktır. Sayısal alanda 40 soru yer alacak ve 80 dakika sürecektir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, “Her iki oturumda da öğrencilerimizin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme ve bilimsel süreç becerileri ölçülecektir.” dedi.

"Elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza yürekten inanıyoruz"
Öğrencilere moral ve destek mesajını esirgemeyen Yentür’ün sınava girecek olan öğrencilere mesajı şu şekildeydi:

“Sevgili Öğrencilerimiz,

Hedeflerinize ulaşmak için gösterdiğiniz çabaya hepimiz şahidiz. Sınava hazırlık sürecinde olduğu gibi şimdi sizlerin yanında yer alarak heyecanınıza ortak olduğumuzu belirtmek isterim. Elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza yürekten inanıyoruz.

Sınav sonucunuz, şu anda sahip olduğunuz bilgilerin sadece belli bir kısmını yansıtır; ancak sizlerin değeri ve potansiyeli bu sonuçlarla sınırlı değildir. Gerçek başarınız, kararlılığınız, azminiz ve karakterinizle sürekli gelişmektedir. Üstün gayretiniz ile birlikte vatanına ve milletine bağlı, erdemli bireyler olarak devamlı faydalı işler yapacağınıza inancımız ise tamdır.

Sonuç ne olursa olsun, bu sınavın sizin için sadece bir başlangıç olduğunu unutmayınız ve geleceğe dair hedeflerinize ulaşma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediniz.

“Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”a girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, sınavlarda görev alacak yönetici, öğretmen ve tüm personelimize kolaylıklar diliyorum.”