Gündem

“İki cihanda zebil olacaklar”

Abone Ol

Çorum’da partisinin il kongresinde konuşan Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un Çorumlu olduğuna işaret ederek, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, toprağa düşen yiğitlerin sızısının yüreklerden gitmediğine dikkati çekti.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Şehitlerimizin mübarek kanlarını döken hainlerin de hem bu dünyada hem de öteki dünyada zebil olacağını biliyoruz. İşte bu sabah itibarıyla komutanımızla görüştüm. Şu an itibarıyla bu teröristlerden 484 tanesi ila cehenneme zümera. Bak, Azez’de şu anda adeta huzur var. Güneyden aynı şekilde kuzeye taarruzlar devam ediyor. Bu karda kışta, Mehmedimiz, Özgür Suriye Ordusuyla beraber yola devam ediyor.”

“MEYDAN OKUYAN KİFAYETSİZLER…”

Terör örgütünün son bir senede 700 defa Türkiye’ye saldırdığını hatırlatan Erdoğan, Terörü bitirdikçe, terör örgütü en büyük zayiatları verdikçe birilerinin hemen rahatsız olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin, başına musallat edilmiş en büyük engeli ortadan kaldırması, hem ülkemiz içinde hem de yurt dışında kimi çevreleri çok rahatsız ediyor. FETÖ’cülerin, bölücü terör örgüt sempatizanlarının, DAEŞ’li canilerin ve tescilli Türkiye düşmanlarının, terörün kökünü kazımamızdan endişeye kapılması elbette doğaldır. İkbalini Türkiye’nin tökezlemesine bağlayanların, kirli planları boşa çıkanların da operasyonlarımızdan hayal kırıklığına uğraması normaldir. Sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık’ diyerek devletimize meydan okuyan kifayetsizlerin hezimetini de şüphesiz normal karşılıyoruz.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’da partisinin 6. Olağan İl Kongresi katılmak için kente geldi.

NİYE SESİNİZ ÇIKMADI?

İsminin önünde profesör yazan, doçent yazan, kendini gazeteci, düşünür, sanatçı, siyasetçi diye adlandıran birilerinin bu operasyonlardan niçin bu kadar rahatsız olduklarını da bilmediklerini kaydeden Erdoğan, “Kan dökülmesine karşısınız da bölücü örgüt Suriye’de girdiği her yerde onbinlerce insanı vahşice katlederken niye sizin gıkınız çıkmadı be” ifadelerini kullandı.

Sana da bir tane hediye etsinler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, ‘Siz bir delikli namlu yapamazsanız, teröristlerin karşısında ne yaparsınız?’ dediğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Ey Kemal efendi. Şu obüsler, fırtınalar var ya, onlar bu ülkede yapılıyor elhamdülillah. Şu anda namlu derken şöyle bir lütfedersen sana bildireyim. O namlular nerede yapılıyor, sen de istifade edersin. Sana da bir tane hediye ederler. Olur ya lazım olur bir gün. Çok daha iyileri.

Artık İHA ve SİHA yapan bir Türkiye var. Bunu yoldaşların, kol kola omuz omuza dolaştıkların biliyor da sen bilmiyorsun. Partinin içindeki milletvekilin de biliyor da sen bilemiyorsun. Şu anda bölgede bütün o dağlarda SİHA ve F-16 ile oraları bombalıyoruz.”