Gündem

Iğdır'da sıcaktan bunalanlar kendilerini tuz mağarasına atıyor

Iğdır'daki tuz mağaraları, bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde vatandaşlar için serin bir sığınak oluyor. Yılın her döneminde 12 derece sıcaklığa sahip Tuz Terapi Merkezi'nde serinleyen vatandaşlar, burada aileleriyle gezinti yapıp uzun süre vakit geçiriyor.

Abone Ol

Hava sıcaklığı 35 dereceyi aşan şehirde, öğle saatlerinde vatandaşlar sıcaktan bunalmaktadır.

Tuzluca ilçesindeki Tuz Dağı'ndaki Tuz Terapi Merkezi, yaz boyunca serinliği ile dikkat çekmektedir. Yıl boyunca sabit 12 derece sıcaklığa sahip olan tuz mağaralarında serinleyen ziyaretçiler, aileleriyle birlikte dolaşarak uzun süre vakit geçiriyor.

Son üç ayda 60 bin ziyaretçi ağırlayan mağara, 2021'den bu yana toplamda yaklaşık 300 bin ziyaretçi kabul etmiştir. Tuz Terapi Merkezi Müdürü Tuğrul Aras, "Ziyaretçiler burayı sağlık turizmi açısından astım, bronşit ve KOAH hastalıklarına tedavi merkezi olarak görüyor. Ayrıca doğal güzellikleri nedeniyle de buraya geliyorlar. Dışarıda 40-45 derece sıcaklık varken, içerisi serin ve rahatlatıcı bir ortam sunuyor," dedi.

Aras, mağaraların sadece yerli değil, komşu ülkelerden de ilgi gördüğünü belirterek, "Genellikle çevre illerden ve yurtdışından gurbetçiler geliyor. Nahçıvan, Azerbaycan ve İran'dan tedavi amaçlı gelenler var. Buraya gelmeden tuz mağarasını bilmiyorlar, ancak içeri girdiklerinde hayran kalıyorlar. Gelenler kesinlikle tavsiye ediyor," şeklinde konuştu.