Güncel

İGDAŞ işçileri, İBB önünde eylem yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle eylem düzenledi.

Abone Ol

Saraçhane'deki belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, "İGDAŞ işçisi köle değildir" ve "Hakkımızı alacağız" sloganları atarak taleplerini dile getirdi. İşçiler, "Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır", "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "İGDAŞ'ta taşeron işçilerine insanca yaşam ücreti" yazılı pankartlar taşıdı ve bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada taşeron işçilerin haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Küçükosmanoğlu, "Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız. İBB işletmelerinde taşeron işçi olarak çalışan yüzlerce arkadaşımızın sefalete mahkum edilmesine karşı buradayız." dedi.

Taşeron işçilerin, ihale sözleşmeleri gerekçe gösterilerek maaş zammı ve diğer haklardan mahrum bırakıldığını belirten Küçükosmanoğlu, "Hem toplu iş sözleşmesi hem de insanca bir yaşam için örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Taşeron sistemini ortadan kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Küçükosmanoğlu, İBB'deki diğer işçi ve çalışanların maaşlarına enflasyon oranında zam yapıldığını, ancak taşeron işçilerin bundan faydalanamadığını söyledi ve bu durumu adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Eylemin ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. Belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri alındı.