Gündem

İçişleri Bakanlığı: Bir haftada 24 terörist öldürüldü

Abone Ol

Güvenlik güçleri yurt içi ve yurt dışında düzenlediği başarılı operasyonlarla, sınırlarımızı tehdit eden, ülkemize sızmaya çalışan eli kanlı teröristlere geçit vermiyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son bir haftada ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 24 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

BİN 821 OPERASYON DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 821 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan 132 kişi, terör örgütü DAEŞ’ile iltisakı tespit edilen 22, FETÖ ile mücadele kapsamında 967 ve sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 2 zanlı gözaltına alındı.

10 EYP İMHA EDİLDİ

Hakkari, Bitlis, Şırnak, Tunceli, Mardin ve Kahramanmaraş’ta yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 7 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 10 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MÜHİMMATLAR

Güvenlik güçlerince ayrıca 532 kilogram patlayıcı madde, 20 el bombası, 5’i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 6 silah ile 533 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

HAKURK’TA 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, TSK’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekatında 13 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

TSK’dan Hakurk’a hava harekatı: 13 terörist öldürüldüTürkiye

TSK: Irak’ın kuzeyinde 105 terörist öldürüldüTürkiye