Gündem

İçişleri Bakanlığı: Bir haftada 21 terörist teslim oldu

Abone Ol

Güvenlik güçlerince yurt genelinde bölücü terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

İçişleri Bakanlığı, 19-26 Şubat tarihlerinde bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), jandarma komando birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 161 operasyon düzenlendi.

986 zanlı gözaltına alındı

Operasyonlar kapsamında bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 259, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle 53, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 646, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında 28 zanlı gözaltına alındı.

31 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kapsamında son bir haftada terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 3’ü ölü, 7’si sağ, 21’i teslim olmak üzere 31 terörist etkisiz hale getirildi.

Provakasyona geçit yok: 845 gözaltı

TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik sosyal medyadan propaganda içerikli 648 paylaşım tespit edildi. Ekipler tarafından 120 provokatör tespit edildi, eylem, etkinlik ve propaganda faaliyetleriyle ilgili 845 şüpheli gözaltına alındı.

26 sığınak imha edildi

Mardin, Tunceli, Şırnak, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari ve Van’daki operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 26 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 8 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince, bir ton 441 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 23 el bombası, aralarında bir füzenin de bulunduğu 15’i ağır ve uzun namlulu 32 silah ile 2 bin 158 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Mardin’de bir terörist güvenlik güçlerine teslim olduTürkiye

İstanbul’da terör operasyonu: 22 DAEŞ’li gözaltındaTürkiye