Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Kayyım atanan belediyelerde 4,2 milyar liralık yatırım yapıldı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OKYANUS ÖTESİNDEN BİZE PARMAK SALLAMASIN

“Türkiye’yi şimdi öngörülebilir bir hale getiriyoruz” diyen İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ elebaşı Gülen’i işaret ederek, “Bize okyanus ötesinden, adam ABD’den parmak sallamasın istiyoruz.” dedi.

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDAYDI

Kayyım atanan belediyeler hakkında konuşan Bakan Soylu, 650 milyon lira kamu borcu ödendiğini, belediyelerin borç batağında olduğunu belirterek, kayyum atanan belediyelerde bir buçuk yılda 4,2 milyar liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

İNCE, ‘AFRİN’İ SALLADI, 24 HAZİRAN’DA İNTİKAMINI ALACAĞIM’ DİYOR

İçişleri Bakanı Soylu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, İsmail Metin Temel’le ilgili sözlerine ilişkin, “Verdiği mesaj milletimize değil, verdiği mesaj PKK’ya. ‘Sen hiç merak etme Afrin’i aldı, bunun intikamını 24 Haziran’dan sonra ben alacağım’ diyor. Bu millet de sana o intikamı aldırmaz sen merak etme.” açıklamasını yaptı.

SAHAYI PKK’DAN STERİL HALE GETİRENE KADAR BU UYGULAMA YAPILMALI

Güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması ve birleştirilmesiyle ilgili konuşan Bakan Soylu, terör örgütü PKK’nın bölgeden tamamen temizlenene kadar bu uygulamanın devam edeceğini söyledi.

60 BİN METRUK BİNA TESPİT ETTİK

Yılbaşından bu yana 60 bn metruk bina tespit edildiğini, 20 bininin yıkıldığını ve 2 bininin işleminin devam ettğini söyleyen Bakan Soylu, “Ben açık söyledim, bana yine kızabilirler. Dedim ki belediyelere, CHP’li belediyelere de söyledim, hepsine… ‘Metruk binaları yıkın kardeşim, kimse bir şey derse İçişleri Bakanı talimat verdi’ diyin dedim.”  dedi.

UYUŞTURUCUDAN TUTUKLU SAYISI 9 BİN 484

İçişleri Bakanı Soylu, 3 Haziran 2018 itibarıyla uyuşturucudan tutuklu sayısının 9 bin 484 kişi olduğunu söyledi.

GÜVENLİK KORUCULARINA ‘SUBAYLIK’ MÜJDESİ

Şu ana kadar 1750 korucunun uzman çavuş olduğunu, bu sayının 5 bine çıkarılacağını söyleyen Baka Soylu, “5 bin güvenlik korucumuzun, uzman çavuş olduktan sonra subay olma hakkı olacak.” dedi. Soylu, sistemi iyi koruması halinde korucular için albay ve generallik kapılarının da açık olduğunu söyledi.

KANDİL BİZİM İÇİN UZAK BİR HEDEF DEĞİL

İçişleri Bakanı Soylu, teröristlerin yuvalandığı Kandil’in Türkiye için uzak bir hedef olmadığını belirterek, “Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi.” dedi.

KANDİL TÜRKİYE İÇİN GÜVENLİ BİR YER HALİNE GETİRİLECEK

“Milletimiz ‘Kandil ne olacak’ diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli.” diyen Bakan Soylu, Kandil’in Türkiye için güvenli bir yer haline getirileceğini söyledi.

FETÖ İLE MÜCADELEDE 34 BİN KİŞİ TUTUKLU

FETÖ ile mücadelede kapsamında 15 Temmuz’dan bugüne kadar 34 bin 127 kişi tutuklu halde olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “İçişleri Bakanlığında görevden uzaklaştırılanlar/açıkta olanlar 14 bin 975 kişi, ihraç edilenler 31 bin 429 kişi, göreve iade edilenler de 9 bin 360 kişi… Ülke genelinde de kamu personeli açıkta 27 bin 923, ihraç edilenler 114 bin 396, göreve iade edilenler ise 40 bin.” ifadelerini kullandı.