Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Kandil darmadağın edilecek

Abone Ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da Yüreğir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Parkı’ndan düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Soylu’nun gündeminde terörle mücadele vardı.

Terör örgütü PKK’dan temizlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sosyal hayatı geliştirdiklerini belirten Bakan Soylu, terörle mücadelenin yarım bırakılmayacağını söyledi. PKK’nın bölgeden tasfiye edildiğini vurgulayan Soylu, CHP’nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin, “Kandil’e operasyon yapamayacaklar.” açıklamasını işaret ederek, “Birisi ‘Kandil’ diyor. Siz rahat edin, kimsenin ruhu duymadan o fesat yuvası da darmadağın edilecek, hiç merakınız olmasın.” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ’I İÇERİDEN ÇIKARMAYA GÜÇLERİ YETMEZ

“PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadeleyi yarım bırakmayacağız.” diyerek terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Huzur birilerine battı dedim ya hatırladınız mı? Huzur birilerine battı. Hemen Selahattin Demirtaş’ın yanında soluklarını aldılar. Ama bilsinler Akşener de bir araya gelse, Karamollaoğlu da bir araya gelse Selahattin Demirtaş’ı içeriden çıkarmaya güçleri yetmez. Çıksın da yeninden Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı tehdit etsin öyle mi? Çıksın da oradaki hayatı zehir zembereğe çevirsin öyle mi? Çıksın da haraçlar yine başlasın öyle mi? Çıksın da çocukları yine dağa götürüp terörist yapsınlar. O günler bitti, o defteri milletimiz kapattı artık.”

Bakan Soylu’dan Yıkım İttifakı’na tepki: ‘Teröre destek vermek’ anlamına gelirTürkiye