Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Sınırdan en ufak göç akınını dahi engelleyeceğiz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Yerlikaya, "Göç akınına geçit yok" diyerek, "Sınırdan en ufak göç akınını dahi engelleyeceğiz" dedi.

Yerlikaya, sınır güvenliğinin Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, "Sınırlarımızı korumak için her türlü tedbiri alacağız" diye konuştu.

Yerlikaya, sınırda 59 adet elektrooptik kule inşaatının tamamlandığını, bu kulelerin sınır güvenliğini artıracağını söyledi.

Yerlikaya, ayrıca sınır güvenliğinin sağlanmasında güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil halkın da desteğinin önemli olduğunu belirterek, "Sınır güvenliğini birlikte sağlayacağız" dedi.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

"Sınır güvenliğimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konudaki mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Sınırlarımızdan en ufak bir göç akınını dahi engelleyeceğiz.

Bu kapsamda sınır hattında gerekli tüm tedbirleri aldık. 59 adet elektrooptik kule inşaatı tamamlandı. Bu kuleler sınır güvenliğimizi önemli ölçüde artıracaktır.

Sınır güvenliğinin sağlanmasında güvenlik güçlerimizin yanı sıra sivil halkın da desteği çok önemlidir. Bu konudaki işbirliğimiz devam edecektir.

Sınır güvenliğimizi birlikte sağlayacağız."

Ayrıntılar geliyor...