Dünya

Hindistan Başbakanı'ndan tarihi Ukrayna ziyareti! İlk resmi ziyaret!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret, Hindistan basını tarafından "tarihi" olarak nitelendirildi.

Abone Ol

Modi, 1992'de iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Ukrayna'ya yaptığı ilk ziyaret kapsamında, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

India Today, Modi'nin Ukrayna ziyaretini "Rusya ve Ukrayna'da iki sarılma hikayesi" başlığıyla haberleştirdi. Haberde, Modi'nin 6 hafta önce Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kucaklaşmasının ardından, Ukrayna'da Zelenskiy ile sarılmasına dikkat çekildi. Bu görüntülerin, Hindistan'ın Ukrayna ile dayanışma içinde olduğuna dair bir mesaj olarak yorumlandığı belirtildi.

Yeni-Delhi ve Kiev ilişkilerinde dönüm noktası!

Hindustan Times, Zelenskiy'nin Modi'nin ziyaretine ilişkin Instagram paylaşımını vurguladı ve paylaşımın kısa sürede yaklaşık 2 milyon beğeni aldığını, rekor kırdığını aktardı. The Indian Express ise Modi'nin Ukrayna ziyaretini, Hindistan'ın Avrupa'da, diplomatik alanda ve Yeni Delhi-Kiev ilişkilerinde yeni bir dönüm noktasını işaret eden bir adım olarak değerlendirdi.

Yerel medya, Modi'nin Rusya-Ukrayna barışı için proaktif katkıda bulunma isteğini vurgulayarak Hindistan'ın barış sürecine destek verdiğini belirtti. Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da Modi'nin Ukrayna ziyaretini "dönüm noktası" olarak değerlendirdi.

Ziyaret sırasında, Modi ve Zelenskiy arasında dört belge imzalandı ve Modi, Hindistan'ın barış sürecinde aktif bir rol oynayabileceğini ifade etti.