Heykel önemli, en büyük heykeli biz dikelim!..

Abone Ol

Yıllardır CHP’yi, CHP zihniyetini niçin eleştiriyoruz? Hiçbir hizmet üretmiyor, milletin işine yarayıp hayatını kolaylaştıracak bir icraat ortaya koymuyor, sürekli heykel dikiyor diye eleştiriyoruz. Bir de diktiği heykellerin bu milletin değerlerine ters, inancına aykırı olması; hassasiyetleriyle uyuşmaması da ayrı bir dert!.. Açta açıkta kalan, yiyecek ekmeğe, içecek suya muhtaç olan vatandaşlara hizmet edip yaralarını sarmaktansa üç kuruşluk sanatçılığı olmayan, uluslararası alanda hiçbir başarısı bulunmayan yandaş, sözde sanatçılara yüz binlerce para ödeyerek ucube heykeller yaptırdığı için CHP’yi, CHP’li belediyeleri eleştirmiyor muyuz? Eleştiriyoruz, çok da güzel yapıyoruz; haklıyız ve eleştirmeye de devam edeceğiz.

AK Partili İzmit Belediyesi de Topçular Mahallesi’nde “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı” adıyla bir park açıyor. Parkta, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Genelkurmay Başkanlığı binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’yle pek çok küçük heykel bulunuyor. Yetmiyor yanına Cumhurbaşkanımızın heykeli dikiliyor. Eleştirilerin odak noktasında heykelin Reis’e benzemediği var. Başkanımız sağ olsun, olayı çok güzel geçiştiriyor, verdiği cevapla gönülleri fethediyor(!) ve bir dönem daha başkanlığı garantiliyor(!): “Kimse Reis’e benzeyemez, dolayısıyla heykel de benzemedi.” Çok zekice bir cevap gerçekten, ama yapılan icraatın absürtlüğünü, gereksizliğini ve bizim hassasiyetlerimize aykırılığını örtmeye yetmiyor.

Asıl saçmalık, parkın adıyla başlıyor ve eleştirilmeye buradan başlamak gerekiyor aslında: “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı!..” Şehitlik, İslamî bir kavram ve İslam’da bir mertebeyi ifade ediyor. Şehitlik; vatan, din müdafaası gibi belli değerler için Allah’ın rızasını umarak ölünce erişilebilen bir mertebe… “Demokrasi şehidi” de ne oluyor ya hu? Kaç defa eleştirildi bu söylem, kaç defa bu söylemden duyulan rahatsızlık dile getirildi? Bu söylemi kullananların AK Partili olması da ayrı bir üzüntü sebebi… Ne desek ki milletin hassasiyetlerinden, İslamî terimlerden bu kadar bîhaber olanlar için? AK Parti içindeki AKP’liler mi desek?

15 Temmuz’da sokaklara çıkıp şehit ya da gazi olanların kaç tanesi demokrasi için canını ortaya koydu? Yapmayın Allah aşkına!..

Reis’i siz heykelcilerden daha çok seviyoruz millet olarak, onun fikirlerini önemsiyoruz, milletimizin ve Ümmet-i Muhammed’in umudu olmasıyla gurur duyuyoruz. Diktiğiniz heykeller, onun bizim gözümüzdeki değerine en ufak bir katkı sunmuyor. Orhan Pekçetin dostumuz, Sultan Alparslan’ın, S. Eyyubi’nin, Sultan Fatih’in, Abdülhamid’in Anadolu’nun her tarafında heykeli mi var? Peki, yâdları için ihtiyaç mı var?” diye sormuş. Tam da bu işte!.. Birini sevmenin göstergesi onu putlaştırmak mı? Fikri ve icraatları değil mi bizim için önemli olan? Eleştirdiğimiz şeyleri bizden olanlar yapınca normal görürsek biz anormal oluruz.

Bir görsel; tapınmak için yapılırsa adına put, tapılan bir kişi için dikilirse adına heykel deniliyor!..Sevgimizi abartmaya, bizim değerlerimizle örtüşmeyen yöntemlerle göstermeye gerek var mı? Varsa en büyük heykeli biz dikelim; daha büyük olsun, çok büyük olsun, en büyük olsun!..