Dünya

“Hayır”sızların başı Avrupa!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde Büyük Türkiye için baş koyan vatan sevdalıları ile buluştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “hayır” için çalışan CHP-HDP-FETÖ-PKK’nın akıl hocası Avrupa’ya sert tepki gösterdi. Aile Bakanı Kaya’yı rehin alıp, gurbetçilere köpekle saldırarak asrın “Rezalet” portresini ortaya koyan Avrupa’da, basının da devreye girerek 16 Nisan referandumunda tarafını alçakça manşetlerle belli ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“ERDOĞAN İLE NE ALAKASI VAR?”

“Gazeteleri, Türkçe ‘Hayır’ manşetleriyle çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum. Niye? Çünkü gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. ‘Diktatör Erdoğan’a hayır.’ Bunun benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye’de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Tayyip’le ne alakası var, Erdoğan’la ne alakası var? Burada bir sistem değişikliği yapılacak, bu sistem değişikliği neticesinde yarın, bu ülkede başkanlık seçiminde kim öle kim kala. Hangi partiden kim seçilir, seçilmez veya hangi kişi seçi

lir seçilmez, buna kimse garanti edebilir mi?”

“EVETÇİLERE KÖPEKLE SALDIRIYORLAR”

Erdoğan, hayırcı blok ile faşist Avrupa’nın arasındaki ilişkiye dikkat çekti. “Hayır” diyen her kesimin, terör örgütlerinin özgürce propaganda yaptığını “Evetçilerin” ise şiddetle karşılaştığını anlatan Erdoğan, “Ülkemize ve milletimize hakaretler içeren kıyafetlerle ‘Hayır karnavalları’ düzenleniyor. Hilal ve yıldız arasına beni karikatürize etmişler ve altında da ne yazık ki bakıyorsunuz; Türkiye’den bazı gazeteler, bölücü terör örgütünün yayın organları, solu destekleyenler, FETÖ’nün yayın organı, bunlar da altında. Dikkat ediniz ‘Hayır’ diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık ama ‘Evet’ derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle insanlık dışı bir duvar buluyorsunuz” dedi.