Dizi-Film

Hayao Miyazaki’nin Oscar ödüllü filmi “Çocuk ve Balıkçıl” Netflix’e geliyor

Hayao Miyazaki'nin son başyapıtı “Çocuk ve Balıkçıl” Netflix’te yayınlanıyor! Japon animasyon ustasının ikinci Oscar’ını kazandığı Studio Ghibli filmi, 7 Ekim'de dijital platformda izleyicisiyle buluşacak.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

“Çocuk ve Balıkçıl” (The Boy and the Heron), Hayao Miyazaki’nin son dönem başyapıtı olarak dikkat çekiyor. Film, 7 Ekim’de Netflix’in küresel kütüphanesine eklenecek. Japonya'da geçen yıl vizyona giren ve büyük beğeni toplayan yapım, Miyazaki'ye Oscar kazandırmıştı.

Filmin konusu ve başarıları

Film, Genzaburō Yoshino'nun 1937 tarihli "How Do You Live?" romanından esinlenerek oluşturuldu. II. Dünya Savaşı sırasında annesini kaybeden 10 yaşındaki Mahito Maki'nin hikayesini konu alıyor. Mahito, babasının yeni evliliğiyle uyum sağlarken konuşan gri bir balıkçılla tanışıyor ve gerçeküstü bir maceraya atılıyor.

Çocuk ve Balıkçıl, Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe gibi ünlü isimlerin seslendirme kadrosuna sahip. Studio Ghibli’nin kurucu ortağı Toshio Suzuki’nin yapımcılığını üstlendiği filmde müzikler, Miyazaki’nin uzun süreli iş ortağı Joe Hisaishi tarafından bestelendi.

Netflix ve Studio Ghibli işbirliği

Bu filmle birlikte, Netflix’in Studio Ghibli katalogundaki filmleri artacak. ABD’de Max, Studio Ghibli filmlerinin resmi yayıncısı olarak bilinirken, Netflix Japonya dışındaki ülkelerde haklara sahip.

Miyazaki'nin emeklilik söylentileri de bu filmle sona erdi. Studio Ghibli yapımcısı Toshio Suzuki, Miyazaki’nin 82 yaşında olmasına rağmen projeler üretmeye devam ettiğini ve 90 yaşına kadar çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Çocuk ve Balıkçıl’ın uluslararası başarısı

“Çocuk ve Balıkçıl”, ABD’de 46.8 milyon dolar hasılat elde ederek GKids’in bugüne kadarki en yüksek hasılatlı filmi oldu.

Çocuk ve Balıkçıl Netflix Fragmanı | İZLE

Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.