Dünya

Harvey Weinstein yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein, daha önce kamuya açıklanmayan bir suçlamayla karşı karşıya. 2006 yılında Manhattan'da bir otelde gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili yeni iddialar gündemde.

Abone Ol

Medya patronu Harvey Weinstein, #MeToo hareketinin merkezinde yer aldığı 2017’den tam yedi yıl sonra yeni bir suçla suçlanıyor. 2006 baharında Manhattan’da bir otelde yaşandığı iddia edilen olayda, Weinstein’ın bir kadına tacizde bulunduğu öne sürülüyor.

Weinstein, mahkemede suçsuz olduğunu iddia etti. Savcılar, bu yeni mağdur hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Mağdurun avukatı Lindsay Goldbrum, müvekkilinin duruşma sırasında "gerçeği ortaya koymaya ve Weinstein’ı adalet önünde hesap vermeye zorlamaya" hazır olduğunu belirtti. Mağdurun kimliği şu an için gizli tutuluyor.

Weinstein’ın avukatı Arthur Aidala, müvekkilinin kimseye zorla yaklaşmadığını ve bu suçlamayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığını vurguladı. 72 yaşındaki Weinstein, acil bir ameliyat sonrası iyileşme sürecinde tekerlekli sandalye ile mahkemeye geldi ve duruşmayı dikkatle takip etti.

#MeToo Hareketinin Başlangıcı

2017 yılında Weinstein, New Yorker ve New York Times gazetelerinde yayınlanan cinsel saldırı suçlamalarının ardından #MeToo hareketinin simgesi haline gelmişti. 2020 yılında tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından mahkûm olan Weinstein, 2022’de Los Angeles’ta da bir tecavüz suçlamasıyla yeniden ceza almıştı.

Yeniden Yargılanacak

2020 yılında New York'ta aldığı ceza, yüksek mahkeme tarafından bozulmuştu. Mahkemenin kararı, önceki davada Weinstein’a yönelik mahkeme dışı iddiaların haksız yere delil olarak sunulduğu gerekçesiyle alınmıştı. Yeni duruşma 2 Ekim’de yapılacak ve yeni suçlamaların mevcut davaya dahil edilip edilmeyeceği tartışılacak.

Harvey Weinstein, 9 Eylül'de kalbi ve akciğerlerindeki sıvıyı boşaltmak için ameliyat geçirmişti ve şu an sağlık durumu nedeniyle Manhattan'da bir hastanede tutuluyor. Avukatı, Weinstein’ın 19 farklı ilaç kullandığını belirtti. Savcılığın iddiaları araştırmaya devam ettiği belirtilirken, Weinstein yeni suçlamalarla birlikte yeniden yargılanmayı bekliyor.