Televizyon

Harry Potter'ın yıldızı, ünlü aktris Maggie Smith 89 yaşında öldü

Harry Potter ve Downton Abbey gibi yapımlarla 21. yüzyılda da büyük hayran kitlesi kazanan ünlü İngiliz aktris Maggie Smith, 89 yaşında yaşamını yitirdi.

Abone Ol

Tiyatro ve sinema dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Dame Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith'in vefat haberi, oğlu Toby Stephens ve Chris Larkin tarafından doğrulandı.

Ailenin yaptığı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle Dame Maggie Smith'in ölümünü duyurmak zorundayız. Kendisi, bu sabah erken saatlerde Chelsea ve Westminster Hastanesi'nde huzur içinde hayata veda etti" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, aile hastane çalışanlarına son günlerinde gösterdikleri özen ve şefkat için teşekkür ederek, bu zor dönemde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini rica etti.

Maggie Smith, kariyeri boyunca iki Oscar ödülü kazandı. 1969 yılında "The Prime of Miss Jean Brodie" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu, 1978’de ise "California Suite" ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’larını kazandı. 

Harry Potter serisinde Profesör Minerva McGonagall ve Downton Abbey dizisinde Grantham Kontesi olarak hafızalara kazınan Smith, sahnede ve beyaz perdede uzun yıllar boyunca izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Habere dair detaylar güncellenmeye devam edecek.