Dünya

Harris, Trump'ı hükümetin kasırga müdahalesi hakkında yanıltıcı bilgiler yaymakla suçladı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, Kuzey Carolina'da düzenlenen bir kampanya mitinginde, Biden yönetiminin kasırga müdahalesi hakkında yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle Donald Trump'ı eleştirdi.

Abone Ol

Harris, Trump'ın adını doğrudan anmasa da, özellikle Milton ve Helene Kasırgaları sırasında hükümetin tepkisi hakkında yanlış iddialarda bulunanların başında onun geldiğini ima etti. Florida, her iki kasırganın da etkisi altındayken, Helene ayrıca Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Georgia'yı da vurdu. Milton ise açık Atlantik'e yöneldi.

Greenville'deki Koinonia Christian Centre'da konuşan Harris, "Toplum ruhuyla hareket etmeyen bazıları var ve burada, yardım etmek için çalışan insanların hakkında doğru olmayan bilgiler yayarak bu işin zorluğunu artıranlardan bahsediyorum," dedi.

Biden Florida'da, Trump Yanlış İddialarda Bulunuyor

Harris konuşmasını yaparken, Başkan Joe Biden ise Florida'da kasırga zararını yerinde incelemek için ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. Biden, Milton Kasırgası'nın beklenenden daha az hasara yol açtığını ancak yine de birçok insan için "felaket" düzeyinde etkili olduğunu belirtti. 

Trump ise Eylül ayı sonunda Helene'nin vurmasından sonra, hükümetin Güneydoğu'daki Cumhuriyetçilere yardım sağlamakta isteksiz davrandığını ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'nın (FEMA) fonlarının göçmen programlarına harcandığını iddia etti. Bu iddialar, Biden yönetiminin kasırga müdahalesini "tam bir felaket" olarak nitelendiren eski başkan tarafından Fox News'te tekrarlandı.

Başkanlık seçimlerine 22 gün kala, yarış son derece çekişmeli geçiyor. CNN'in son anket ortalamasına göre, Harris %50 ile önde giderken, Trump %47 oranında destek buluyor.