Dünya

Harris, kırsal sağlık hizmetleri planını açıkladı

Demokratların başkan yardımcısı adayı ve Minnesota Valisi Tim Walz, kırsal seçmenlerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen Harris-Walz kampanyasının planını duyurdu.

Abone Ol

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump’ın büyük şehirler dışındaki güçlü desteğini azaltmayı amaçlıyor. Kırsal sağlık hizmetleri ve ekonomik önceliklere odaklanan plan, kırsal ve yerli bölgelerde 10 bin yeni sağlık çalışanı istihdam etmeyi hedefliyor. Bu hedefe, burslar, borç affı ve hibe programları gibi teşviklerle ulaşılması planlanıyor.

Kampanya yetkilileri tarafından seçim gününe üç hafta kala detayları açıklanan strateji, geleneksel olarak Trump'a eğilimli olan seçmen grubunu kazanmaya yönelik bir çaba olarak öne çıkıyor. 2020 seçimlerinde Trump, kırsal seçmenlerin neredeyse ikiye bir oranında desteğini kazanmıştı. Bu nedenle, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler, geleneksel tabanlarının ötesindeki seçmenleri etkilemek için yarışıyor.

Walz, Kırsal Pennsylvania’da Planı Duyurdu

Flanel bir ceket ve kampanya şapkası giyen Walz, planını Pennsylvania’nın kırsal Lawrence County bölgesinde, Seçim Kurulu için kritik bir savaş alanında açıkladı. Ayrıca, yeni bir radyo reklamında da yer alarak, küçük kasabalardan gelen kökenlerini öne çıkarıyor ve Trump ile başkan yardımcısı adayı Ohio Senatörü JD Vance’i eleştiriyor. Reklam, Georgia, Michigan, Kuzey Carolina, Pennsylvania ve Wisconsin gibi kritik eyaletlerde 500'den fazla kırsal radyo istasyonunda yayınlanacak.

Kırsal Sağlık ve Ekonomi İçin Hedefler

Harris-Walz planı, Medicare kapsamında telemedicine hizmetlerinin kalıcı olarak genişletilmesini, gönüllü acil sağlık müdahale programlarının desteklenmesini ve evde internet maliyetlerini düşürmek için Affordable Connectivity Program'ın yeniden uygulanmasını içeriyor. 

Ayrıca, çiftçilerin kendi ekipmanlarını tamir etmelerine izin verecek yasaların çıkarılması, kırsal seçmenler için önemli bir konu olarak planın bir parçası.