Dünya

Harkov'daki Rus hava saldırısında 21 kişi yaralandı

Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, aralarında 8 yaşında bir çocuk ve iki 17 yaşındaki gencin de bulunduğu 21 kişi yaralandı.

Abone Ol

Ukrayna'nın Harkov kentinde, Rus hava saldırıları sonucu yüksek katlı apartman binalarına yapılan saldırıda 21 kişi yaralandı. Bu, bu hafta gerçekleşen ikinci gece saldırısı oldu.

Rus bombaları, Cumartesi gecesi Harkov'un Shevchenkivsky bölgesine düştü. Yerel vali Oleh Syniehubov'un bildirdiğine göre, iki bina tamamen yıkıldı ve yedi bina hasar gördü.

Yaralananlar arasında 8 yaşında bir çocuk, iki 17 yaşındaki genç ve birkaç yaşlı kişi yer alıyor. Harkov'un belediye başkanı Ihor Terekhov, saldırı sonrası yaralıların durumu hakkında bilgi verdi.

KAB Tipi Hava Bombaları

Bu saldırı, Cuma gecesi gerçekleştirilen ve 15 kişinin yaralandığı bir başka saldırının ardından geldi. O saldırıda da 10 ve 12 yaşındaki çocuklar yaralanmıştı. Terekhov, Rus hava saldırılarının üç Harkov mahallesini hedef aldığını belirtti.

Ukrayna yetkilileri, her iki saldırıda da KAB tipi hava bombalarının kullanıldığını açıkladı. Bu, Sovyet dönemi retrofitted bir silah ve doğu Ukrayna'da uzun süredir büyük yıkıma neden oluyor.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya'nın pazar sabahı 80 Shahed dronu ve iki füze fırlattığını bildirdi. Ukrayna hava savunması, 71 dronu düşürdü ve elektronik savaş önlemleri sayesinde altı dronun kaybedildiğini duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viladimir Zelenskiy, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, Rusya'nın son bir haftada 900 rehberli hava bombası, 400 Shahed dronu ve çeşitli türlerde yaklaşık 30 füze fırlattığını belirtti. "Hayatları koruma ve güvenliği sağlama kapasitemizi güçlendirmeliyiz" dedi.