Dünya

Han Yunus’ta İsrail saldırısından kaçan Filistinliler gecenin karanlığında yollara düştü

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesine düzenlediği saldırı sonrası, çok sayıda Filistinli canlarını kurtarmak için gecenin karanlığında yollara düştü.

Abone Ol

İsrail güçleri, Han Yunus'ta Aksa Üniversitesi yakınlarındaki boş bir araziyi hedef aldı. Bu saldırı sonrası bölgedeki Filistinliler, bir kez daha evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Filistinliler, gecenin zifiri karanlığında, taşıt bulamadıkları için toprak yollarda yürüyerek bölgeden ayrılmaya çalıştı. Yaya olarak kaçan ebeveynlerin, bebeklerini ve çocuklarını kucaklarında taşıdığı gözlemlendi.

Bir Filistinli çocuğun, birkaç parça eşyayı market arabasıyla toprak yolda taşımaya çalışırken gösterdiği çaba kameralara yansıdı.

Gazze'deki Filistinliler, İsrail'in sürekli devam eden saldırıları ve zorla tahliye emirleri nedeniyle sürekli yer değiştirmek zorunda kalıyor. Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u bu saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Saldırılar, gıda sıkıntısı ve zorunlu göç, Filistinlilerin yaşamlarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.

BM'nin verilerine göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir kez göç etmek zorunda kalıyor.