Dünya

Hamas’tan 6 yaşında öldürülen Hind Receb açıklaması

Hamas, geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin hedef aldığı bir araçta mahsur kalan 6 yaşındaki kız çocuğu Hind ve onu kurtarmaya giden Kızılay ekibine ulaşılamamasına dair yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada 6 yaşındaki Hind’in öldürüldüğü belirtildi.

Abone Ol

Hamas yazılı açıklamasında bu ifadeleri kullandı:

Bu sabah, altı yaşındaki Hind Recep, kız kardeşi Layan ve onları kurtarmak için önceden koordinasyon alan iki sağlık görevlisinin başına gelen cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı. İki çocukla birlikte, Gazze Şehrinde onları kasten ve soğukkanlılıkla öldüren Nazi işgal ordusunun ateşiyle şehit edildiler. Uluslararası ve insan hakları kurumlarını, Nazi işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde işlediği yüzlerce katliamdan biri olan bu korkunç suçu belgelemeye, bu suçlu orduyu ve Nazi liderlerini, çocukları ve silahsız sivilleri doğrudan öldürme suçlarından dolayı yargılamaya çağırıyoruz. Bu korkunç suçun ve Gazze'de çocuklarımıza ve halkımıza karşı işlenen diğer iğrenç suçların Filistinlilerin hafızasına kazınacağını ve bu haydut varlığın halkımıza, topraklarımıza ve kutsallarımıza karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulacağı günün geleceğini teyit ediyoruz.

12 GÜN SONRA ÖLÜ BULUNDULAR 

Filistin Kızılayı, 6 yaşındaki Hind Receb'i kurtarmak üzere yola çıkan Kızılay ekibine ait ambulansın İsrail tarafından bombalanmış halde bulunduğu ve ekiplerinin de öldürüldüğünü duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin hedef aldığı bir araçta mahsur kalan 6 yaşındaki kız çocuğu Hind ve onu kurtarmaya giden Kızılay ekibinden bir haftadır haber alınamadığını açıklamıştı. Açıklamada uluslararası topluma "6 yaşındaki kız çocuğu ile Filistin Kızılayı ekibinin durumlarının ortaya çıkarılması için İsrail'e baskı yapılması" çağrısında bulunulmuştu. Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nde ailesinin bulunduğu aracın İsrail güçlerince hedef alınması üzerine telefonla kendilerini arayarak yardım isteyen 15 yaşındaki Leyan Hamade'nin 29 Ocak'ta saldırıya uğradığı bilgisini vererek Leyan'ın yardım istediği ses kaydını paylaşmıştı.

Filistinli 15 yaşındaki Leyan'ın öldürülmeden önce, "Amca bize ateş açıyorlar, yanımızda tank var, araçta mahsur kaldık." dediği aktarılmıştı.
Leyan'ın telefon görüşmesinin ardından hayatını kaybettiği, aynı araçta bulunan 6 yaşındaki Hind Receb'in de araçta mahsur kaldığı ifade edilmişti.
 Açıklamada, Hind'i kurtarmak için giden ambulans ve sağlık ekibine İsrail güçlerinin izin vermediği belirtilmişti.