Dünya

Hamas'ın yeni lideri Sinwar'dan Gazze'deki savaşı bitirecek hamle!

Mısırlı ve Katarlı arabulucular, İsrailli yetkililere Hamas lideri Yahya Sinwar'ın Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmek amacıyla bir ateşkes anlaşması istediğini aktardı.

Abone Ol

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 310 gündür sürerken, esir değişimini de içeren bir ateşkes anlaşması için çabalar yoğunlaştı.

Adı açıklanmayan bir kaynağa göre, arabulucular bu talebi İsrail'e iletti. Aynı kaynak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ne planladığının belirsiz olduğunu belirtti ve ABD'li yetkililerin İsrail'e, bölgesel bir çatışmanın önüne geçmek için acil bir anlaşma yapılması gerektiğini vurguladığını aktardı.

Ne Olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Thani, 15 Ağustos'ta İsrail ve Hamas'ı, Doha veya Kahire'de müzakerelere yeniden başlamaya ve ateşkesi gecikmeden uygulamaya çağırmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in önümüzdeki hafta ayrıntıları netleştirmek ve çerçeve anlaşmasını uygulamak için bir heyet göndereceği belirtilmişti.