Ekonomi

Hak-İş Genel Başkanı Arslan vergi sisteminin adil olması gerektiğini söyledi

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri’de düzenlenen "Büyük Kayseri Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Abone Ol

Arslan, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerin ardından birçok belediyede işten çıkarma ve sürgünlerin yaşandığını belirterek, bu işçilerin haklarını yeniden kazanmaları için büyük bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Etkinlikte Kayseri’deki yüksek sendikalaşma oranına dikkat çeken Arslan, Kayseri’nin işçileri destekleyen bir şehir olduğunu ve burada hiçbir zaman işten çıkarma veya baskı olmadığını vurguladı. Kayseri’deki belediye başkanlarına ve işverenlere teşekkür eden Arslan, 31 Mart seçimlerinden sonra işten atılan ve sürgün edilen işçilere selam gönderdi.

Arslan, Türkiye'nin salgın, deprem ve savaş gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek, ekonomik krizin enflasyonla birlikte büyüdüğünü ve emekçilerin maaşlarının bu koşullarda değer kaybettiğini söyledi. Kamu ve özel sektörde maaş artışı taleplerini dile getirdiklerini, ancak enflasyonun bu artışları tükettiğini belirtti.

Vergi sistemi hakkında da konuşan Arslan, adil bir vergi sisteminin eksikliğine dikkat çekti ve hükümetin çok kazananlardan daha fazla vergi almasını desteklediklerini ifade etti. Ancak, lüks tüketim maddelerine vergi getirilmediğini ve bu konuda medyanın hükümeti hedef aldığını belirtti. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi gerektiğini ve sendikalı işçi sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Arslan, Türkiye’nin IMF ile geçmişte yaşadığı krizlere dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı’nın IMF’ye karşı dik durduğunu ve bunun önemli bir tutum olduğunu söyledi. Hükümetin vergi adaletsizliği konusundaki mücadelesini desteklediklerini belirterek, işçilerin daha adil bir vergi sistemine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

HAK-İŞ, 5 Eylül 2024’te Kocaeli ve 13 Eylül 2024’te Gaziantep’te üyeleriyle bir araya gelecek.