Gürsel Tekin ne iş?

Abone Ol

1999 ve 2004 Türkiye yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği görevini yürüttü. 2004 yerel seçimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak da görev yaptı.

Bunları neden yazdığımı mı merak ettiniz? Çünkü, siyaset hileyi ve aldatmacayı kaldırmaz.  Gizli işleri de kaldırmaz. Gün gelir ortaya çıkar. CHP’li Gürsel Tekin ile ilgili elime bir mahkeme kararı geçti. Suç tarihi ise Gürsel Tekin’in Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı olduğu tarih. ‘Zaten imtiyazını kötüye kullandı’ diyor mahkeme.

Okudukça şaşırdım. Devleti yönetme iddiasında olan bir insan, devlet kademesinde siyaseten oturma yetkisi aldığında evrakta sahtecilik yapar mı? Görevi kötüye kullanır mı? Alavere dalavere işine girer mi? Siyasi hayatını riske eder mi? Buna değecek ne olabilir sizce?

Elimdeki belge Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ait.  Dosya numarası ise 2008305 Esas… Aynı konu ile alakalı Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararı da var elimde. 2008 yılına ait karar hala Yargıtay’da bekliyor. Peki Ağır Ceza Mahkemesi kararında ne var?

Karara göre, Kadıköy Suadiye Mahallesi’nde, E.S adına ruhsatlı işyeri hakkında Kadıköy Belediyesi Encümen Kararı ile yıkılması kararlaştırıldı. Bu karara istinaden de ruhsatı iptal edildi. Bunun üzerine Gürsel Tekin, yönetmelik hükümlerine de aykırı hareket ederek, iptal edilen ruhsatın yerine 2006286 sayılı yazı ile ‘İçkisiz istirahat ve eğlence yeri’ işletme ruhsatını sahte olarak hazırlayıp E.S’ye verdi.  Böylece görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî belgeyi sahte olarak tanzim etmiş ve ilgiliye vermiş oldu. Bu belge ile de söz konusu işyeri faaliyetini sürdürdü.

Mahkeme, Gürsel Tekin’in görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi belgeyi sahte olarak tanzim etmek suçundan 5237 sayılı TCK’nın 2042 maddesi gereğince 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Duruşmadaki hal ve tavrı nedeni ile de indirim yaparak ceza 2 yıl 6 ay hapis olarak kararlaştırıldı. Mahkeme ayrıca suçun kasten işlenmiş olduğundan cezası tamamlanıncaya kadar 5237 sayılı TCK’nın 531-c maddesinde yazan haklardan da mahrum bıraktı.

Gürsel Tekin şimdi milletvekili, ancak bu mahkeme kararına göre milletvekilliği görevi de yürütemez. Peki neden yürütüyor? Çünkü yaklaşık 10 yıldır dosya Yargıtay’da onamayı bekliyor da ondan. Buradan Gürsel Tekin’e soruyorum. Ne iş?

15 Temmuz ihanetinin ardından Yargıtay’ın iş yükünü de düşünecek olursak, sanırım daha çok beklemesi gerekecek bu dosya. Bende buradan bir hatırlatma yapayım dedim.

Şimdi CHP’li Gürsel Tekin kapı kapı geziyor ‘Hayır’ oyu için. Bu asil millet, kime güveneceğini iyi bilir…

CHP’li Gürsel Tekin, Kürt kökenli Türk siyasetçi ve CHP eski Genel Sekreteri. Halen CHP İstanbul milletvekili