Dünya

Güney Kore'nin, Kuzey'in birliklerini izlemek için Ukrayna'ya personel göndereceği iddia edildi

Güney Kore’nin, Kuzey Kore'nin Rusya’ya destek amacıyla Ukrayna’ya gönderdiği iddia edilen birliklerini izlemek için Ukrayna’ya istihbarat ve askeri personel göndermeyi planladığı öne sürüldü.

Abone Ol

Güney Koreli bir yetkili, Yonhap ajansına verdiği demeçte, “Rusya'ya destek için gönderilen Kuzey Kore özel kuvvetlerinin taktiklerini ve savaş kabiliyetlerini izlemek üzere Ukrayna'ya personel gönderilmesi ihtimali var.” dedi. Bu ekibin, Kuzey Kore'nin savaş stratejilerini analiz edebilecek ya da yakalanan Kuzey Kore askerlerinin sorgulamasında görev alabilecek kişilerden oluşacağı ifade edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore ve Rusya arasındaki artan askeri işbirliği karşısında aşamalı önlemler alacağını bildirdi. Bu doğrultuda Güney Kore, Pyongyang yönetimine, Ukrayna'daki Kuzey Kore birliklerini geri çekme çağrısında bulundu.

Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiği iddiaları

Kuzey Kore’nin, Ukrayna’daki savaşta Rusya’ya destek amacıyla yaklaşık 10 bin asker göndermeyi planladığı iddiaları üzerine, NATO ve ABD Savunma Bakanlığı bu iddiaları incelemeye devam ettiklerini açıkladı. Ancak henüz resmi bir doğrulama yapılmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu iddialarla ilgili çelişkili bilgiler olduğunu belirtti ve bu konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı ile iletişime geçilmesi gerektiğini söyledi.