Dünya

Güney Kore, 8 ülkeden gelen kişilerin M çiçeği virüsü semptomlarını bildirmelerini istedi

Güney Kore, M çiçeği (mpox) virüsü semptomları gösteren Ruanda, Burundi, Uganda, Etiyopya, Kenya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kongo ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden gelen kişilerin sağlık durumunu yetkililere bildirmelerini talep etti.

Abone Ol

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), M çiçeği virüsünün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" olarak ilan edilmesinin ardından önlem alma kararı aldı. Ruanda, Burundi, Uganda, Etiyopya, Kenya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kongo ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden gelen kişilerin M çiçeği virüsü semptomları göstermeleri durumunda sağlık yetkililerine başvurmaları talep edildi.

Atık Sular Denetlenecek

KDCA, Etiyopya'dan yapılan doğrudan uçuşlarda yolcu kapılarında sağlık görevlisi bulundurulacağını ve uçaklardan çıkan atık suların denetleneceğini açıkladı. Bu yıl Güney Kore'de 10 M çiçeği vakası tespit edildi.

Maymun Çiçeği (M Çiçeği) Virüsü

DSÖ'ye göre, M çiçeği virüsü, Poxviridae ailesine ait "maymun çiçeği" virüsünün neden olduğu viral bir hastalıktır. Belirtileri arasında yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrıları, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar bulunur. Virüs, enfekte bireylerden veya kemirgen hayvanlardan bulaşabilir. Bulaşma, vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı eşyaları kullanmak ve vücut sıvıları ile temastan kaynaklanır.