Dünya

Güney Afrika'da 17 kişinin öldüğü çifte silahlı saldırının ardından insan avı!

Güney Afrika'nın doğusundaki Lusikisiki kasabasında gerçekleşen iki silahlı saldırıda, 15'i kadın toplam 17 kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Polis yetkililerinin verdiği bilgilere göre, saldırılar, kasabanın kırsal bir bölgesindeki iki evde meydana geldi. Saldırılarda 15 kadın ve 2 erkek öldürüldü, bir kişi ise hastanede kritik durumda.

Saldırılar, Cuma akşamı Lusikisiki'de, kasabanın kenarındaki bir mahalledeki iki evde gerçekleşti. Polis, bir evde 12 kadın ve bir erkeğin, diğer evde ise 3 kadın ve bir erkeğin öldüğünü bildirdi. 2 aylık bir bebek, bir erkek ve 4 kadın saldırıdan sağ kurtulmayı başardı.

Ulusal polis sözcüsü Brig. Athlenda Mathe, “Bu korkunç cinayetlerin arkasındaki kişileri yakalamak için bir adam avı başlatıldı,” dedi.

Yerel medya, saldırı sırasında insanların bir aile toplantısında bulunduğunu bildirdi. Ancak cinayetlerin nedeni henüz bilinmiyor.

Polis Bakanı Senzo Mchunu, cumartesi günü düzenlenen bir basın toplantısında, dedektifler ve adli uzmanlardan oluşan bir ekibin görevlendirildiğini belirtti. “Bu olayı çözmek ve bu suçluları bulmak için görevlendirilen ekibe tamamen güveniyoruz. Ya kendileri teslim olacaklar ya da biz onları bulacağız,” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika, 62 milyon nüfusu ile bu yılın ilk altı ayında 12,734 cinayet kaydetti. Bu, günde ortalama 70'ten fazla cinayet anlamına geliyor. Bu cinayetlerin büyük bir kısmı ateşli silahlardan kaynaklanıyor.

Son yıllarda, kütleli silahlı saldırılar giderek daha yaygın hale geldi ve bu saldırılar bazen insanların evlerinde hedef alınıyor. 2023 Nisan ayında, komşu KwaZulu-Natal eyaletinde aynı aileden 10 kişi, yedi kadın ve 13 yaşındaki bir erkek çocuğun bulunduğu bir evde kütleli bir saldırıda hayatını kaybetmişti.

Güney Afrika'daki ateşli silah yasaları oldukça katı olsa da, yetkililer, ülkede dolaşımda olan çok sayıda yasadışı ve kayıtsız silahın büyük bir sorun olduğunu sıkça dile getiriyor.