Sağlık

Günde iki kere kahve içmenin inanılmaz faydaları

Bazı insanlar kendilerini gergin hissetmeden kafein içemezken , birçoğu en sevdikleri fincan java olmadan bir gün geçiremez. Çok fazla kahve içmenin bazı hoş olmayan yan etkileri olsa da, doğru miktarda kahve sağlığınız için harikalar yaratabilir. Tıp uzmanları, günde 2 ila 3 bardağın sağlık açısından en fazla faydayı elde etmenizi sağlayacak mükemmel miktar olduğuna inanıyor.

Abone Ol

DEMET İLCE / MUHABİR

Sabah espressomuzun ve öğle yemeğinde leziz kapuçinomuzun olmadığı bir gün düşünemiyoruz. Peki kahve sağlığımızı nasıl etkiliyor?

1. Böbrekleriniz için iyidir

Sabahları sizi uyandırmanın yanı sıra kahve, böbreklerle ilgili çeşitli rahatsızlıkları önlemenize de yardımcı olabilir. Çalışmalar, günde 2-3 fincan kahve içmenin, böbreklerin aniden işlevlerinin tamamını veya bir kısmını kaybetmesi durumunda akut böbrek hasarı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Araştırmacılar, kahvedeki bazı biyoaktif bileşenlerin böbreklerdeki oksijen kullanımını iyileştirdiğine ve böbreklerin daha verimli çalışmasına yardımcı olduğuna inanıyor.

2. Kalbinize fayda sağlayabilir

Kahve kalp atış hızınızı artırsa da, ölçülü olarak içmek felç geçirme riskinizi azaltabilir. Her gün 1 ila 2 fincan sade kahve içmek kalp-damar sağlığınıza faydalıdır ve kalp yetmezliği riskini azaltır. Ancak kahve fincanınızın kafeinli olduğundan emin olun; aslında, kafeinsiz kahveyi tercih etmek bazı hoş olmayan sağlık sonuçlarına yol açabilir.

3. Hayatınıza yıllar katabilir

Çok fazla kahve içmenin oldukça tehlikeli yan etkileri olabilirken, doğru miktarda kahve içmek tam tersi işe yarayabilir. Bunun nedeni, günde 2 ila 3 fincan kahve içmenin kalbinizi sağlıklı tutabilmesi ve dolayısıyla daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilmesidir.

4. Cildinizin parlamasını sağlayabilir

Bir cilt bakımı rutini takip etmek ve doğru ürünleri kullanmak kusursuz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir ve kahve içmek de cildinizin teşekkür edeceği bir alışkanlık olabilir. Bunun nedeni, kahvenin antioksidanlar ve diğer antiinflamatuar bileşikler açısından zengin olmasıdır, dolayısıyla cildinizi zararlı serbest radikallerden koruyabilir ve genç, parlak cildi daha uzun süre korumanıza yardımcı olabilir.