Gündem

Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Taşucu ve Çeşme Limanları’nda düzenlenen operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonlar kapsamında yasal yüklerin içerisine gizlenmiş 1 milyon 681 bin adet captagon ve 40 kilo kokain yakalandı.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına geçit vermiyor. Taşucu ve Çeşme Limanları’nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, toplam 1 milyon 681 bin adet captagon ve 40 kilo kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gümrükler Muhafaza tarafından kaçakçılıkla mücadelenin ülke genelinde büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Kaçakçılık faaliyetleriyle mücadele kapsamında, ülke genelinde yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli tırlar mercek altına alındı.

Uyuşturucu kaçakçılığına gümrük muhafaza engeli

Gümrük işlemlerinin ardından x-ray tarama sistemine sevk edilen araçlarda şüpheli yoğunluklar tespit edildi. Bunun üzerine, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda, çeşitli şekillerde yasal yükler içerisine gizlenmiş durumda captagon ve kokain cinsi uyuşturucular bulundu.

Operasyonların ilki Mersin Limanı’nda gerçekleştirildi ve burada 1 milyon 681 bin adet captagon ele geçirildi. İkinci operasyon ise Çeşme Limanı’nda gerçekleştirildi ve burada 40 kilo kokain cinsi uyuşturucu maddeye el konuldu. Operasyonların ardından, olaylarla ilgili olarak Silifke ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcılıkları nezaretinde soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı, toplum sağlığını ve kamu düzenini tehdit eden uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.