Güle güle İdris ağabi…

Abone Ol

Tam bir yıl önce FETÖ’cü darbe girişimine karşı durmak için sokağa dökülen Türkiye, 15 Temmuz yıldönümünde demokrasiye bağlılığını bir kez daha göstermek ve şehitleri anmak için yine meydanlarda idi…

İşte millet, işte devlet, işte Türkiye demeden edemiyor insan. Şanlı milletimin gururudur bu. 15 Temmuz işgal kalkışması ve milletin kahramanlık destanının yıldönümü nedeni ile şehitlerimize dualarla anan mesajlar aldım her kesimden.

Bu davaya inanan her bir bireyin hikayeleri vardır hep derim. İşte o kahramanlardan biri daha 15 Temmuz günü mesaj atmıştı bana. Adam gibi adamdan, dosttan, yüreği İman ile dolu dava adamının mesajı idi bu… Stüdyoda kameraların karşısına geçmiş ve yüreğinin derinliklerinden gelenleri konuşmuştu. Bu görüntüyü de dostlarına yollamış, birini de bana göndermişti. Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı İdris Keskinci’nin mesajı idi bu mesaj.

Şunları söylüyordu mesajında;

“Vatan, millet, din düşmanları bir yıl önce bir darbe yapmak istemiştir. Milletimiz, hep birlikte karşı koymuş ve bu darbe girişimini bertaraf etmiştir. Ulus olduğumuzu, büyük millet olduğumuzu böylelikle bir kare daha göstermiş olduk. Türk milletinin dostu fazla yoktur. Dost görünen düşmanlarımız çoktur. Bunların hepsinin idraki içindeyiz. Bugün ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan var. Ama biz güçlenmek, çalışmak zorundayız. Çünkü sadece Türk devletleri için değil, İslam alemi için de bunu yapmak zorundayız. Her alanda güçlü olmamız gerekir. Bugün şehitliklere gittik ziyaretlerde bulunduk. Bu topraklar için şehit olanlar, memleketin selameti için canını seve seve vermişlerdir. İslam düşmanları, medeniyetçiler ve diyalogcular, dinimizi bir başka yere çekmeye çalışmışlar. Fakir fukaranın parasını alıp, yıllarca bu milletin kanını emdiler. Aldatan sözde Müslüman, aldanan ise Müslüman. 15 Temmuz darbe kalkışması hainlerin ortaya çıkmasına da vesile oldu. Bu nedenle safları sıklaştırıp, çok daha birlik beraberlik içinde olmalıyız. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bir daha ülkemizin böyle bir felaketle karşılaşmamasını Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”

İdris Keskinci ağabeyin telefonundan 16 Temmuz sabahı yeni bir mesaj daha aldım.  Mesajda şunlar yazıyordu:

“İslam inancında ölüm nihai bir son değil, sadece imtihan süresinin sona ermesidir. Bir ezan sesi ile doğdum, ne çabuk geçti o günler, bir sela ile bitti ömrüm. Ben İdris Keskinci, bugün sabah Hakk’a yürüdüm. Peygamberimize (sav) ve dostlarına kavuşacağım.”

Ah be İdris ağabi, 15 Temmuz yıldönümü diye şehitliklere gidip okuduğun dualar senin de üzerine olsun. Dinlediğin kuran tilavetlerinin sevabı da üzerine olsun. Hayrına dağıttıklarını nereden bilecektik kendi ellerinle son amelini gerçekleştirdiğini.

Sana hep ‘Patron’ derdim. Sende de bana  ‘Ne patronu, ben çalışanım’ derdin. ‘Sen yüreklerin patronusun İdris ağabi” derdim ya, hakikaten öylesin be İdris ağabi… Sen milletini, bayrağını çok severdin. Sen dinine imanına çok düşkündün. ‘İslam’ denince nasıl heyecanla konuşmaya başlardın.

İdris ağabi, bir dava uğruna servetini harcadığın Kanal t’yi belki hak ettiği yere taşıyamadığını düşündün. Ama bizler inanıyoruz ki, Kanal t, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı hayırlı yayınları ile ahirette sana yoldaş olacak.

Allah’ın (cc) gani gani rahmet eylesin. Güle, güle, mekanın cennet olsun, güzel kalpli dost insan.