Gündem

Güçlü Başkan Güçlü Meclis

Abone Ol

Hasan Taşkın/Ankara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yazılı ve görsel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Albayrak, YSK’ya sunulan AK Parti milletvekili aday listelerinin Türkiye’de siyaset bitiyor diyenlere karşı güçlü olduğunu belirterek, güçlü bir meclis noktasında listelerin tarihi olduğunu vurguladı. Bakan Albayrak, “Listelere bakıldığında yeni parlamenter sistemin icrai olarak da yasama olarak da ne kadar etkin bir stratejik yürüyeceğini gösteriyor. Listede Bakanlar Kurulu, başbakan olmak üzere herkes var. Bu şu demek, AK Parti 24 Haziran içi top tüfek müdahil olmak üzere çok güçlü bir şekilde hazırlanıyor” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ SAÇININ TELİNE ZARAR GELSE SORUMLUSU BUNLARDIR”

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast söylemlerine değinen Bakan Albayrak, “Amerika’daki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail suikastcı gönderecekmiş Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş. Ben de diyorum ki valla bu haberler çıkıyorsa söyleyeceğim bir cümle var artık benim. Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır artık kimse kusura bakmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

“TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI DURUŞ”

Terör örgütlerine yönelik mücadelede gelinen noktaya dair açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, küresel mücadelelerin çok yoğun yaşandığı dönemde 24 Haziran’dan sonra gölgelerle değil suretlerle mücadelenin başlayacağına değinerek, FETÖ ve PKK’nın taşeron olduğunu, mücadelenin son nefese kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

“MUHALEFE DİYECEK YOK!”

Türkiye’de AK Parti iktidarının kendisiyle yarıştığını ifade eden Berat Albayrak, kronikleşmiş bütün sorunların çözümünü gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Türkiye’nin yaşadığı olumsuz badirelerde muhalefetin milletten yana saf tutmadığını kaydetti. Albayrak, “Millete darbe yapılıyor yoksunuz, ellerde kumanda zaping yapılıyor. Nerde bu oklar. Devlet bölünmeyle karşı karşıya siz bölücülerle yan yanasınız. Diğerleri zaten yok, ana muhalefeti konuşuyoruz. Onlar zaten Türkiye’ye karşı yapılarla beraberler. Ne kimlik kalmış ne siyaset” şeklinde konuştu.