Eğitim

GSB burs kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için GSB burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu. Son başvuru tarihi 13 Ekim.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik burs ve kredi başvurularının 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için başladığını duyurdu. Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, başvuruların e-Devlet üzerinden 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edeceğini bildirdi.

Bu yıl, ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, mevcut üniversite öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları burs ve kredi başvurularında bulunabilecek. Öğrenciler, başvurularını yaparken e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmeli ve hata varsa, öğrenci işleriyle iletişime geçerek bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında beyan edilen ekonomik ve sosyal durum bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yanlış beyan tespit edilen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Şehit ve gazi çocukları, yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, anne ve babası vefat edenler gibi özel durumları olan öğrencilerin başvuruları ise yine ilgili kurumlar tarafından kontrol edilecek.

Öğrenciler, başvuru sürecinde yaşadıkları sorunlar için 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK hatlarından destek alabilecek.