Gündem

‘Grup kurmayacağım’ yalanı

Abone Ol

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

MHP’yi işgalci terör örgütünün planı ve desteği ile ele geçiremeyince, tasfiye olan, 16 Nisan’da da ortağı CHP-FETÖ-PKK ile hezimet yaşayan Meral Akşener, geçtiğimiz hafta milli duyguları istismar eden logosuyla “İyi” isimli proje partisini kurmuştu. Emperyalist Batı medyasının “Meral Akşener: Türk Cumhurbaşkanı’nın kapısındaki Asena”, “Erdoğan’ı devirecek bir savaşçı ülkücü”, “Türkiye’nin Demir Leydi’si” “Akşener, Erdoğan’a rakip olabilecek tek lider” manşetleriyle parlattığı Akşener’in partisi hem kadrosu, hem logosu, hem de sloganı ile FETÖ dışında kendi taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Teker teker teklif götürdü

Akşener’in proje partisi için Meclis’te çalışmalara başladığı öğrenildi. Partisini ilan etmeden bir gün önce verdiği demeçte, “Ne AK Parti’den, ne CHP’den ne de MHP’den parantez içerisinde ‘transfer’ yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok” demişti. Ancak Akşener’in demecinin aksine hareket ettiği belirlendi. Buna göre Akşener ve kurmayları, Meclis’te ilk olarak AK Parti’li bazı isimlerin kapısını çaldı. İyi partiye geçmeleri için teklif alan vekiller “Erdoğan’ın yanındayız” mesajıyla Akşener’in teklifini elinin tersiyle itti, grup kurma hayalinden vazgeçmeyen Akşener’in çabasını sürdürdüğü belirlendi. Ayrıca, Akşener’in MHP’den de milletvekili devşirmeye çalıştığı, bazı isimlerden olumlu sinyaller aldığı kulislerde fısıldanan bilgilerden. Akşener’in 3 olan milletvekili sayısını 20’ye çıkarıp oluşturmak istediği grubun ana destekçisi ise CHP. Aytun Çıray’ın FETÖ partisine geçişine destek veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Akşener’e 9 milletvekilini daha vereceği konuşuluyor.

Edip Uğur nereye geçiyor?

Diğer bir iddia ise hafta başında AK Parti ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden, basın toplantısında da AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik CHP tarafından başlatılan karalama kampanyasının yolunu açan Ahmet Edip Uğur, Akşener’e yanaştığı öğrenildi. Öte yandan Akşener’in Osman Kavala’nın tutuklanmasının ardından finans desteğini nereden sağlayacağı merak konusu oldu. Akşener’in FETÖ tarafından ön plana çıkarıldığı Koray Aydın tarafından açıklanmıştı.